E-magazín o pohybu, zdravém vývoji, ergonomii, sportu a cestování.

Sport

Slovo sport znamená obveselení, rozptýlení, vlastně útěk od práce, od povinnosti k zábavě.

Pojmem sport je dnes obvykle označována pohybová (fyzická) aktivita provozovaná podle určitých pravidel a zvyklostí, jejíž výsledky jsou navíc měřitelné nebo porovnatelné s jinými provozovateli téhož sportovního odvětví.



Běžky v srdci Krkonoš – okolo Špindlerova Mlýna Tisk Email
Sport
Napsal uživatel Zlatka Popelková   
Čtvrtek, 18 Únor 2010 18:28

Špindlerův Mlýn má výhodnou polohu přibližně uprostřed Krkonošského národního parku. Po většině cest, které jste prošli v létě, si můžete vyjet v zimě i na jaře na běžkách. Výjimkou jsou cesty v závěru několika údolí a pod velmi strmými svahy hor, kde hrozí nebezpečí lavin. Je to cesta Labským dolem od 4.km k Labské boudě, od chaty U Bílého Labe k Luční boudě, závěr Dlouhého dolu k Výrovce, červená značka do sedla Kozích hřbetů a zelená Krakonošova cesta Kotelními jámami na Dvoračky. Tyto uzávěry jsou označeny výstražnými tabulemi, které se opravdu vyplatí respektovat.

Celý článek...
 
Tak už nám začala lyžařská sezóna - aktuálně ze Špindlerova Mlýna Tisk Email
Sport
Napsal uživatel Zlatka Popelková   
Pátek, 22 Leden 2010 12:34

Konečně! Od začátku zimy nám lyžařům poskakovaly lyže ve sklepě (u těch posedlých už třeba v obýváku), ale ty pravé podmínky ne a ne přijít. První dávka sněhu napadla už v říjnu, aby nás podráždila. Bylo to sice barevně zajímavé, ale zbytečné. Jen nás to nalákalo. Ale po rozpačitém počasí mezi vánocemi a Silvestrem je už snad natrvalo tady. Vše zachránila sněhová děla. Bez nich by teď ještě na sjezdovkách koukala tráva. Totiž, ta sněhová záplava, která způsobila tolik těžkostí „v kraji“, se středních Krkonoš téměř nedotkla.

Celý článek...
 
Vánoční psí závody - dopis z Austrálie Tisk Email
Sport
Napsal uživatel Administrator   
Středa, 16 Prosinec 2009 15:23

....nevím, zda jsme vám říkali o tradičním závodu psů ze Scotland Islandu na pevninu. Je to závod vánoční, koná se 24.12. odpoledne a není výlučně psí. Páníčkové své mazlíčky trénují, povzbuzují, doprovazejí na prknech, kajacích, případně s nimi plavou, nebo plavou před nimi a vlečou oblíbenou návnadu...takové stádečko se dává do pohybu výstřelem z pistole. Na břehu čeká dav, první pes dostane věnec buřtů a všichni zapíjejí jeho vítězství pivem...

Celý článek...
 
Šnorchování - Dr. Krampera Miroslav Tisk Email
Sport
Napsal uživatel Administrator   
Neděle, 29 Listopad 2009 22:37

Vážení čtenáří, rád bych se s Vámi podělil o mé zkušenosti a zážitky jak se také dají léčit bolavá záda, které nás většinou trápí. Moje doporučení je přijemný pohyb v teplé mořské vodě, kdy se uvolňují naše zádové svaly, spojeny s krásnými zážitky. Jedná se o šnorchování. Pro nás je nejlépe dosažitelné Rudé moře a to téměř po celý rok ( t.j. od března do listopadu ) a hlavně s ohledem na vzdálenost  a poskytované služby i relativně cenově dostupné.

Celý článek...
 
Břišní tanec pro zrakově postižené Tisk Email
Sport
Napsal uživatel Šárka Černá - Sharka   
Úterý, 10 Listopad 2009 10:27

Před třemi lety mě mé dvě sestry, které obě pracují v sociální sféře, dovedly k myšlence, využít to co umím a předat tanec těm, které si nemohou z jakéhokoliv důvodu dovolit chodit na běžnou hodinu. Ze všech nápadů jsem se rozhodla oslovit Tyflocentrum Praha - centrum pro zrakově postižené a nabídnout jim bezplatně výuku břišního tance.

Celý článek...
 
Sportujeme se zvířaty – prosinec Tisk Email
Sport
Napsal uživatel Michaela Čermáková   
Úterý, 01 Prosinec 2009 21:39

Neexistuje vlastně zvíře, které by nás nedonutilo k pohybu. I u obdivování akvária s rybičkami „jdeme do kolen“ a taková čistka, no to je panečku nějakého chození, zdvíhání a vylévání, zvláště, když máme akvárko velké a rodinné příslušníky líné…Nejvíce se proběhneme, když vlastníme terárium s pavouky, štíry nebo jedovatými hady. Stačí krapet nepozornosti a sprintuje nejen majitel, ale i všichni obyvatelé bytu, případně celého domu. Oni i škrtiči dávají svým lidem co proto. Sice netuším, co je to za štěstí mít doma krajtu, ale jsou  tací, co jí doma mají a pak sportují…

Celý článek...
 
KRKONOŠSKÝ ŽALÝ Tisk Email
Sport
Napsal uživatel Zlatka Popelková   
Sobota, 28 Listopad 2009 08:05

Já jsem kadlec vod Žalýho,
dělám plátna pro každýho.
Dělám plátna řidký,hustý,
jak kdo platí,tenký,tlustý.

Tak tahle písnička se asi zpívala,když pan učitel Buchar, průkopník české turistiky, doprovázel první zájemce do hor.

Celý článek...
 
Po Krkonošských stráních Tisk Email
Sport
Napsal uživatel Zlatka Popelková   
Pátek, 06 Listopad 2009 21:32

Dovolím si Vás provést po cestičkách,k de se minulost setkává s příítomností snad ještě více, než na hlavních krkonošských trasách. Budou ale stejně náročné. Na svazích hor cesty k chaloupkám stoupají a klesají přes vedlejší hřebeny tak,ž e překonání 500m převýšení není výjimkou. Cesty jsou to romantické, turistů potkáte pomálu, ale zato si užijete klidu a ticha.

Celý článek...
 
« ZačátekPředchozí12345678DalšíKonec »

Strana 4 z 8