E-magazín o pohybu, zdravém vývoji, ergonomii, sportu a cestování.

Zdravý vývoj

Zdravý tělesný i duševní vývoj není samozřejmostí.  Vzdálili jsme se přirozenému vývoji ovlivňování přírodou i společenstvím. Nyní na nás má vliv na jedné straně nadbytečné omezování v pohybu, často i v myšlení, předkládány jsou nám hotové „pravdy“, na druhé straně máme obrovské možnosti škodit sobě i druhým. Cestou je pochopit sebe, své tělo i své duševní potřeby a najít své místo v životě, mít se rád, vážit si sebe i svého okolí.

Motto: „Čím slabší je tělo, tím víc poroučí; čím silnější, tím víc poslouchá.“ Jean-Jacques Rousseau

Na tomto místě se budete pravidelně dozvídat, jak to zařídit, aby vás vaše pohybové ústrojí nebolelo a hlavně vás neomezovalo.



Spolupráce mezi praktiky a rehabilitačními lékaři aneb jak to vidím já? Tisk Email
Zdravý vývoj
Napsal uživatel MUDr. Jitka Mašková - Švejdová   
Pondělí, 08 Červen 2015 12:13

1. Akutní pacient by měl být zaléčen brzy po začátku obtíží. Tato zásada je často pacienty zneužívána, v čekárně přesvědčují sestřičku o naléhavosti obtíží, abychom se v ordinaci dozvěděli, že obtíže trvají již půl roku. Proto jsem vděčná praktickým lékařům, když upozorní, kterého pacienta je třeba brát statimově, a ještě lepší je se telefonicky domluvit, protože někdy nelze pacienta vzít ani při nejlepší vůli a praktický lékař může zvolit jiného kolegu. Akutního pacienta je pak nejlépe posílat dopoledne, aby si popřípadě mohl ještě chvíli na oddělení odpočinout vleže a event. se mohlo ještě v léčbě dále pokračovat, např. fyziatrií, měkkými technikami nebo akupunkturou.

Celý článek...
 
Akreditované kurzy - problematika ADHD Tisk Email
Zdravý vývoj
Napsal uživatel Administrator   
Úterý, 25 Listopad 2014 12:13

Pohybové studio MUDr. Věry Kleplové vypsalo program akreditovaných kurzů pro rok 2015. Kurzy se zabívají problematikou ADHD (porucha pozornosti s hyperaktivitou) u dětí. Níže si můžete prohlédnout pozvánku se všemi potřebnými informacemi.

alt

 

 
Pohádkové cvičení Tisk Email
Zdravý vývoj
Napsal uživatel Administrator   
Pátek, 28 Únor 2014 10:12

Pohybové studio MUDr. Věry kleplové pořádá akreditvaný kurz Pohádkové cvičení, který se věnuje problematice hyperaktivity u dětí.

Jedná se o prožitkový seminář, který se pomocí hry snaží děti motivovat k rozvíjení jejich dovedností a schopností a pozitivně tak ovlivnit jejich vývoj.

Celý článek...
 
Dechová rehabilitace u chronické obstrukční plicní nemoci /informace pacientům/ Tisk Email
Zdravý vývoj
Napsal uživatel MUDr. Jitka Mašková - Švejdová   
Sobota, 25 Únor 2012 09:24

Onemocnění Chronická obstrukční plicní nemoc vyžaduje pravidelnou péči pneumologa /plicního lékaře/.  V plicní ambulanci je pravidelně sledován celkový zdravotní stav,  funkční stav plic a dle zjištěných výsledků je pacient léčen medikamenty. Každý pacient může též  přispět k tomu, aby dlouhodobě udržel svůj zdravotní stav bez zhoršování a dokonce aby funkční hodnoty plic se zlepšily.

Celý článek...
 
Cvičí celá rodina 10 Tisk Email
Zdravý vývoj
Napsal uživatel MUDr. Věra Kleplová   
Pátek, 11 Březen 2011 22:06

V předchozí lekci jsme procvičovali bříško Dnes si můžeme procvičit koordinaci a bystrost. Použijte cvik č  34 ze stejné publikace Jsme zde- koordinace pohybu /2. vydání/ autorek MUDr Kleplová, Dobromila Pilná

Celý článek...
 
Desatero pro rozvoj dětí v MŠ Tisk Email
Zdravý vývoj
Napsal uživatel Administrator   
Pátek, 28 Únor 2014 09:55

Pohybové studio MUDr. Věry Kleplové pořádá akreditovaný kurz s názvem: Desatero pro rozvoj dětí v MŠ, který se věnuje problematice hyperaktivity u dětí a zabývá se otázkou řešení problému ADHD pohybem.

Celý článek...
 
Pánevní dno a cvičení „výtah“ Tisk Email
Zdravý vývoj
Napsal uživatel MUDr. Jitka Mašková - Švejdová   
Pátek, 08 Duben 2011 17:47

Cvičení pánevního dna je často doporučované cvičení. Pánevní dno má tři hlavní funkce. Jedná se skutečně o dno pánve a tedy i mechanickou oporu pro orgány malé pánve. Je-li tato funkce narušena a pánevní orgány ztrácí svou oporu, musí se tento problém často řešit operačně.  Pánevní dno je součástí funkce ústrojí zažívacího, močového a pohlavního. A další důležitou funkcí je zapojení pánevního dna do funkce dechové.

Celý článek...
 
Cvičí celá rodina 9 Tisk Email
Zdravý vývoj
Napsal uživatel MUDr. Věra Kleplová   
Neděle, 16 Leden 2011 12:24

Vánoce svátky pohody a dobrého jídla jsou za námi.Zůstal nám ale malý dáreček ve smyslu kulatějšího bříška. Zkuste si se svými dětmi zacvičit  třeba cvičení č 14 z publikace Jsme zde- koordinace pohybu/ 2. vydání / autorek MUDr Kleplová, Dobromila Pilná. Všichni se určitě budete cítit lépe.  /www.pohybovestudio.cz /

Celý článek...
 
« ZačátekPředchozí123456DalšíKonec »

Strana 1 z 6