E-magazín o pohybu, zdravém vývoji, ergonomii, sportu a cestování.

Pohyb

Pohyb je označení pro změnu v čase. Většinou pod pohybem rozumíme změnu polohy, vzhledem k někomu či něčemu. Pohyb je základním projevem existence hmoty. Tak toto jsou hesla z encyklopedie.

Živý pohyb je zcela jiná kategorie. K živému pohybu patří přívlastky krásný vznosný, okouzlující. Ano, můžeme se postavit proti přírodě a pohybovat se zhrouceně, sklesle. Je to na nás. Poohlídněme se v přírodě – kolik krásy je v našlapování kočky, v běhu srnky nebo v letu ptáka.



Ve Vrchlabí vzniká broukoviště Tisk Email
Pohyb
Napsal uživatel Administrator   
Úterý, 19 Květen 2015 09:53

Vrchlabským zámeckým parkem se ozýval zvuk motorové pily. Kvůli napadení houbou vějířovcem obrovským (Meripilus giganteus) musela specializovaná firma provést obvodovou redukci koruny asi 30 metrů vysokého buku lesního. Správa Krkonošského národního parku jako správce tohoto parku se rozhodla dřevo z tohoto buku využít k založení tzv. broukoviště. Vznikne nedaleko místa, kde strom stál, tedy poblíž geologické stezky a rybníčku. 

Celý článek...
 
Výlet na ferátu Nonnenfelsen aneb proč děti baví lézt po skalách Tisk Email
Pohyb
Napsal uživatel Zuzana Lindová   
Pátek, 24 Duben 2015 07:14

Moje dcera chodí na horolezecký kroužek. Vždycky jsem přemýšlela, kde se v ní vzala touha lézt po výškách, já mám závratě, i když se podívám v paneláku přes zábradlí dolů do šachty mezi schody. Ale před dvěma dny jsem to pochopila. Byla jsem s ní jako doprovod na výletě horolezeckého kroužku na ferátu Nonnenfelsen nedaleko za hranicemi Německa.

Celý článek...
 
Pozvánky na akce KRNAP Tisk Email
Pohyb
Napsal uživatel Administrator   
Čtvrtek, 22 Leden 2015 10:59

Máme pro Vás pozvánky na několik akcí KRNAPu, které podle nás stojí za navštívení. Stačí si vybrat a užít si hezký zážitek:-)

alt  alt  alt  alt

 
Důchodkyně motorkářka na cestě za dobrodružstvím Tisk Email
Pohyb
Napsal uživatel MUDr. Jitka Mašková - Švejdová   
Pondělí, 27 Leden 2014 10:15

Tak pozor, to není žádný film, na který půjdeme do kina, ale skutečný příběh paní Jeanette Paetzold a jejího kamaráda psa Rogue (Cavalier King Charles Spaniel).

Dvojice žije v Austrálii v Novém Jižním Walesu. A paní Paetzold, po té co odešla do důchodu, mohla stejně jako jiní „spořádaní“ důchodci chodit se svým psíkem na procházky, ale paní zvolila cestu jinou – dobrodružnou. Zakoupila skutr Suzuki 400 Birdman a vyrazila zažít dobrodružství na cestách. Tato dvojice procestovala za 12 měsíců Austrálii a ujeli spolu 37.000 km.

Celý článek...
 
Už je mu 100 let! Tisk Email
Pohyb
Napsal uživatel Administrator   
Úterý, 10 Prosinec 2013 21:35

Věděli jste, že v Krkonošském muzeu v Jilemnici se nachází jeden z nejlepších pohyblivých betlémú v Evropě? Zajeďte se na něj podívat, vždyť slaví stovku! Na netradiční oslavy výročí se nechte pozvat Mgr. Radkem Drahným - tiskovým mluvčím KRNAPu.

V letošním roce si připomínáme hned tři významná výročí: 160 let od narození Jáchyma Metelky, 130 let od chvíle, kdy začal pracovat na svém životním díle, unikátním mechanickém betlému, a zároveň 100 let od jeho dokončení. Dobře na tyto oslavy je připraveno i naše Krkonošské muzeum v Jilemnici, které je s touto osobou spojeno více než jen slavným mechanický  betlémem.

Celý článek...
 
Jeleni v Krkonoších mají obojky Tisk Email
Pohyb
Napsal uživatel Administrator   
Pondělí, 10 Březen 2014 18:14

50 krkonošských jelenů a laní na české i polské straně Krkonoš v tyto dny dostává obojky, díky nimž zjistíme údaje o jejich celoročním pohybu a o celodenní aktivitě. Vzhledem k nekonečným diskusím na téma odkud a kam chodí krkonošští jeleni, zda z polské strany na českou nebo naopak, nebo zda snad vůbec nedochází k významné migraci přes hranice, se Správa KRNAP ve spolupráci s kolegy z polského národního parku rozhodla monitorovat pohyb vybraných jedinců.

Celý článek...
 
Hůlkování z 16.7.2012 k Milíčovkému rybníku zase jinak Tisk Email
Pohyb
Napsal uživatel Helena Pecková   
Čtvrtek, 12 Prosinec 2013 23:19

Počasí dnes připomínalo spíš apríl, než červenec. Těžké mraky visely nad městem a tu a tam tu tíhu vody neunesly a protrhly se. Dopoledne padaly kroupy, pak na chvíli vysvitlo sluníčko, aby je v zápětí zas zakryl mrak. Na naše stanoviště jsme dorazily 3 – já Mirka a Marta. Vlastně ještě Rut, ale ta si ve spoustě jiných věcí, které si na chatě připravovala, zapomněla vzít hůlky a tak nás alespoň vyfotila.

Celý článek...
 
4. ročník hůlkování v Krkonoších a Jizerkách 22.—24.6.2012 Tisk Email
Pohyb
Napsal uživatel Helena Pecková   
Pátek, 29 Listopad 2013 00:05

Tak už zase utekl rok a my se natěšené vydaly k Simoně, do nám již známého pensionu v Harrachově, na víkend nordické chůze. Příjezd jsme měly na etapy. Jedna část jela autobusem, já s Mirkou a Klárou jsme jely s Rut autem.

Celý článek...
 
« ZačátekPředchozí123456789DalšíKonec »

Strana 1 z 9