E-magazín o pohybu, zdravém vývoji, ergonomii, sportu a cestování.

Poradna

Pro velký zájem našich čtenářů opět obnovujeme rehabilitační a ergonomickou poradnu. Zde je prostor pro Vaše dotazy týkající se obtíží pohybového ústrojí, bolestí páteře, hlavy či končetin, svalů nebo kloubů, chronických bolestí nebo jiných potíží souvisejících s pohybovým ústrojím a hybností. Poradíme Vám také, jaké zvolit cvičení, pokud chcete problémům předcházet, nabídneme i pomoc při výběru vhodného ergonomického nábytku nebo nástrojů či cvičebních pomůcek. A k dispozici Vám je i odbornice na psychický i fyzický vývoj dětí.

 

Odpovídat budou odborníci s dlouholetou praxí:

 

MUDr. Jitka Mašková Švejdová

  • lékařka rehabilitační a fyzikální medicíny
  • ergonomická poradna - diagnóza potíží a návrhy řešení na úrovni chybných pohybových stereotypů
  • pracoviště: Ordinace léčebné rehabilitace, Hlavní 814, 468 51 Smržovka, Tel.: 602 819 158

MUDr. Juraj Repka

  • lékař rehabilitační a fyzikální medicíny
  • dotazy ohledně diagnózy a návrhů léčby obtíží pohybového aparátu
  • pracoviště: Ordinace léčebné rehabilitace, Hviezdoslavova 520, 149 00 Praha 4, Tel.: 272 926 288

Mgr. Bc. Zdislav Duňka

  • fyzioterapeut
  • dotazy v oblasti rehabilitace, fyzioterapie a zdravého životního stylu
  • pracoviště: Pod Špičákem 45, 468 41 Tanvald, Tel.: 732 853 863

MUDr. Věra Kleplová

  • peditarička, lékařka rehabilitační a fyzikální mediciny, autorka originální reflexní techniky Bodová cvičební metoda MUDr Kleplové
  • dotazy ohledně pohybového vývoje kojenců, pohybu dětí, tělesného i duševního vývoje od narození až po adolescenci a jeho odchylek (LMD, poruchy pozornosti)
  • akreditované pracoviště MŠMT - Pohybové studio MUDr. Kleplová, Oldřichov 192 (u Duchcova), 2. pracoviště: Unhošť, Křivoklátská 365, 3. pracoviště: Hviezdoslavova 520, Praha 4, Tel.: 606 691 028, www.pohybovestudio.cz

 

Dotazy zasílejte:

  • e-mailem na adresu: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript - do předmětu uveďte heslo "Poradna"
  • poštou na adresu: Hlavní 814, 468 51 Smržovka

Můžete se také objednat na lékařské vyšetření v ordinacích lékařů a fyzioterapeuta na uvedených telefonních kontaktech.



Coxarthroza - léky na bolest u alergika Tisk Email
Poradna
Napsal uživatel MUDr. Jitka Mašková - Švejdová   
Neděle, 02 Červen 2013 00:00

Dotaz:

Mám coxartrozu II. stupně. Mám bolesti bederní páteře, spíše na levé straně, nejsou stabilní, občas se bolest přesune do oblasti krční páteře. Mám problém s ohybáním trupu. Nevydržím dlouho stát. Je mi 57 let. Nemůžu brát analgetika, jsem alergický. Prosím o radu jaké léky nebo přípravky brát k utlumení bolesti. Děkuji za radu.

Celý článek...
 
Vztah mezi bolestmi páteře a depresí Tisk Email
Poradna
Napsal uživatel MUDr. Jitka Mašková - Švejdová   
Úterý, 09 Duben 2013 00:00

Dotaz:

Paní S.H. se ptá na vztah mezi bolestmi páteře a depresí, stresem…..“Od prvního těhotenství trpím bolestmi páteře v křížové oblasti, teď po druhém těhotenství se bolest přesouvá ke krční páteři, putuje…./4 roky/. V současné době procházím homeopatickou léčbou, mám překyselený organismus, bolestivý žlučník a žaludek a páteř odblokovávám reflexní terapií. Řekla bych, že se to lepší…. Mám ale pocit, že ve velké míře u mě hraje roli špatná psychika…..“ 

Celý článek...
 
Oštěpařský loket Tisk Email
Poradna
Napsal uživatel MUDr. Jitka Mašková - Švejdová   
Neděle, 27 Květen 2012 00:00

Dotaz:

Prosím o radu, asi dva měsíce mě bolí pouze na dotek místo na levém lokti, z vnitřní strany, není to kloub lokte jen to bolí při dotyku nebo zvedání těžkého předmětu. 

Celý článek...
 
Scheuermannova nemoc - zmírnění bolesti Tisk Email
Poradna
Napsal uživatel MUDr. Jitka Mašková - Švejdová   
Středa, 17 Únor 2010 00:00

Dotaz:

„….rád bych se zeptal, zda také poradíte přes internet jak na cviky při Scheuermannově nemoci?  ……. nežiji v ČR …... Mám Scheuermannovu nemoc od 15ti let a  je mi 29 let, a proto hledám léčbu ke zmírnění bolesti. Často chodím plavat tu na Islandu a nahřívám záda. Ale nevím jaké cviky mohou pomoci, proto hledám radu odborníka.

Celý článek...
 
Lze zlepšit dlouholeté špatné držení těla? Tisk Email
Poradna
Napsal uživatel MUDr. Jitka Mašková - Švejdová   
Pondělí, 11 Leden 2010 00:00

Dotaz:

Dobrý den, chci zlepšit své držení těla. Chodím shrbená (kulatá záda), také mám asi příliš prohnutou páteř pod hrudníkem dopředu. Je mi ale už 27 let a shrbená chodím od puberty, mám ještě šanci cvičením něco zlepšit? Můžete mi poradit vhodné cviky? Přišla bych na Vaše cvičení, ale nejsem z Prahy. Nevíte o podobném cvičení v Olomouci? Prosím poraďte mi kam se obrátit, jakou knihu si pořídit atd. Je potřeba radit se s lékařem - a pokud ano s kterým? Pracuji hodně u počítače, jinak hodně chodím pěšky, jezdím na kole, učím se na koni. Předem děkuji za odpověď.

Celý článek...
 
« ZačátekPředchozí12DalšíKonec »

Strana 2 z 2