E-magazín o pohybu, zdravém vývoji, ergonomii, sportu a cestování.

Sport

Slovo sport znamená obveselení, rozptýlení, vlastně útěk od práce, od povinnosti k zábavě.

Pojmem sport je dnes obvykle označována pohybová (fyzická) aktivita provozovaná podle určitých pravidel a zvyklostí, jejíž výsledky jsou navíc měřitelné nebo porovnatelné s jinými provozovateli téhož sportovního odvětví.



Mamaboard – sportovní aktivita nejen pro aktivní maminky Tisk Email
Sport
Napsal uživatel Zuzana Lindová   
Středa, 17 Červen 2015 14:04
Tento článek vznikl za přispění aktivní maminky Ivety a akční babičky Simony Dolejších, které poskytly cenné informace z vlastních zkušeností a také fotografie.
 

Sportovně založené maminky mohou vedle nadšení, štěstí a radosti z očekávání miminka pocítit omezení jejich dosavadního aktivního života. Po porodu také nastává otázka, kdo pohlídá po čas sportovních aktivit miminko. Tento problém může pomoci vyřešit právě mamaboard.

alt

Celý článek...
 
Lyžování v Harrachově Tisk Email
Sport
Napsal uživatel Administrator   
Pátek, 05 Prosinec 2014 08:58

Harrachov v Krkonoších je vyhlášeným zimním střediskem. Nyní máte příležitost užít si zimní radovánky a využít při tom skvělé nabídky Pensionu Simona, který má pro Vás ubytování za cenu od 3.900,- Kč na celý týden a to včetně skipasu!

alt

Více: www.pensionsimona.cz

 

 
Dana Spálenská - rozhovor s olympijskou reprezentantkou v sáňkování Tisk Email
Sport
Napsal uživatel Zuzana Lindová   
Pondělí, 27 Říjen 2014 13:14

Dnes si budu povídat s paní Danuší Spálenskou, která spolupracuje s Ordinací léčebné rehabilitace Zdravá záda jako fyzioterapeutka. To však není důvodem našeho rozhovoru. Na paní Spálenské nás totiž zaujala její sportovní minulost. Bývala velmi dobrou a úspěšnou sáňkařkou. A řekněte – kdo z nás se může pochlubit tím, že nás reprezentoval na olympiádě?

Dana Spálenská - ZOH Grenoble 1968

Celý článek...
 
Racketlon autor Michal Roskot Tisk Email
Sport
Napsal uživatel Administrator   
Sobota, 21 Leden 2012 22:13

Asi každý z nás hrál někdy ping pong nebo tenis a mnozí jistě zkoušeli badminton a squash, které se v poslední době stávají stále více populárními. A co zkusit je všechny dohromady? Právě to a ještě něco navíc nabízí raketový čtyřboj – Racketlon.

Celý článek...
 
SERIÁL - NORDIC WALKING - 4.díl - technika chůze - autorka Simona Dolejší Tisk Email
Sport
Napsal uživatel Administrator   
Sobota, 27 Srpen 2011 17:43

Každý zkušený instruktor vás upozorní na to, že u samouků hrozí špatné návyky, které se pak nesnadno odstraňují. Pokud však v okolí nenaleznete cenově přijatelného odborníka nebo se nevydáte na kratší či delší pobyt do jednoho ze vznikajících center nordic walkingu, nemělo by být překážkou se o tuto aktivitu pokusit alespoň s teoretickou přípravou.

Celý článek...
 
Geocaching – závislost nebo prevence? - Mgr. Petra Horynová Tisk Email
Sport
Napsal uživatel Administrator   
Čtvrtek, 31 Říjen 2013 22:42

Potkali jste v přírodě či blízko svého bydliště podivně se chovajícího člověka, který koukal do mobilu či GPS, případně hrabal klacíkem v trávě a listí, lezl na strom a snažil se chovat nenápadně? Možná jsem to byla já. Před pár lety bych netušila, že „k nim“ budu taky patřit. A kdo ze čtenářů mě zná, ví, že jsem na geocachingu už pěkně závislá. Jaká to je vlastně závislost? A nebo je to prevence nebezpečných jevů (v mém případě gaučing, obezita, lenost)?

 

Celý článek...
 
SERIÁL - NORDIC WALKING - 5.díl Obtížnost tras - autorka Simona Dolejší Tisk Email
Sport
Napsal uživatel Administrator   
Neděle, 30 Říjen 2011 16:05

Severská chůze se stala regulerním sportem, avšak nepřestává být vynikající pohybovou aktivitou i pro osoby po některých onemocněních a zraněních nebo pro osoby dříve narozené. Proto se můžeme rozhodnout s jakým cílem se jí věnujeme.

Celý článek...
 
Nordic Walking Simona - pozvání do Harrachova Tisk Email
Sport
Napsal uživatel Administrator   
Středa, 17 Srpen 2011 13:37

Paní Simona Dolejší, autorka seriálu Nordic walking Vás zve do Harrachova na poznávání Krkonoš a Jizerských hor. Redakce doporučuje!

 

Celý článek...
 
« ZačátekPředchozí12345678DalšíKonec »

Strana 1 z 8