E-magazín o pohybu, zdravém vývoji, ergonomii, sportu a cestování.

Červen a časopis o pohybu. Tisk Email
Úvod
Napsal uživatel MUDr. Jitka Mašková - Švejdová   
Středa, 27 Květen 2009 06:55

Tak už je to tady, plastická operace jako benefit za věrnost podniku. Když, v březnu tohoto roku, prezident Lékařské komory pronesl, že lékařky nejsou tak schopné pracovat jako lékaři, domnívala jsem se, že je to vrchol urážky žen. Ale jak je vidno, vrcholů je více.

Je to prosté, ženě se nejprve vezme sebevědomí, pak se zahrne plno požadavky. Má-li uspět - musí být „ženská“ a zatím slovem se skrývá dokonalá pro oko muže, poslušná, pečovatelská a vždy obdivující muže.

A nevidím v tom ani útlak mužů na ženu, spíše neskonalou hloupost žen v ochotě, se tomuto podřídit. Jakoby v mnohé z nás byla potlačena puberta, schopnost se vzbouřit a vybojovat si své místo na slunci.

Hrůzu vzbuzují malé nožky Čínských žen, ale to je již historií, otřesné jsou zprávy o obřízkách žen, a to je současnost. A naše současnost ve střední Evropě v 21.století je touha být tak „krásná“, že mnohé z nás žen umírají na anorexii.

Opakovaně jsem zklamala své kamarádky, nevšimla jsem si zvednutých víček, někdy jsem si všimla pooperačního monoklu, nevšimla jsem si vyhlazeného obličeje, ani větších prsou či štíhlejšího zadku. Vždy jsem si všimla, když se narovnali, měli vlastní názor a perspektivy do budoucna – ono jim to pak i přirozeně víc slušelo.

Ženy, které pro obdiv mužů jste schopni udělat cokoliv, všimněte si toho, že si Vás muži neváží.

Mám ráda muže, kteří si žen váží, ale kvůli nim určitě nemusím na plastickou operaci.

Hezký a „napřímený“ červen !!!!!