E-magazín o pohybu, zdravém vývoji, ergonomii, sportu a cestování.

POZVÁNKA DO KRKONOŠ Tisk Email
Úvod
Napsal uživatel Zlatka Popelková   
Čtvrtek, 14 Květen 2009 20:38

Milí příznivci nordické chůze! Chcete se pěkně projít a ještě poznat Krkonošský národní park? Nabízíme Vám VÍKEND 19.-21.6.09 či TÝDEN 18.-25.7.09 s NORDICKOU CHŮZÍ ve Špindlerově Mlýně.

Ubytováni budete v pensionu manželů Holečkových „U CÍSAŘŮ“. Pension stojí na klidném místě asi 15min od centra Špindlerova Mlýna u lesa. Je z něj pěkný výhled nejen na hory, ale i do údolí na Labskou přehradu a k Žalému.

Jaké budou túry? Pokud bude hezky, můžeme se podívat na hlavní hřeben Krkonoš: na východ ke Sněžce či na západ ke Sněžným jamám (v případě týdenního pobytu vyjde jistě oboje). Můžeme však navštívit i postranní hřebeny, třeba rozhlednu na Žalém s krásným kruhovým výhledem. K překonání výškového rozdílu můžeme využít lanovek na Pláň a Medvědín i autobusu na Špindlerovu boudu. Když nám počasí nebude přát, můžeme se projít údolím a pokochat se peřejemi Bílého Labe a Labe v Labském dole.

Program stanovíme s ohledem na Vaši výkonnost – s nástinem se seznámíte na začátku pobytu, ale upravit jej můžeme dle podmínek. Přednost budou mít túry ve středních Krkonoších, v okolí Špindlerova Mlýna. Pokud to bude možné, budou okružní, abyste poznali co nejvíce.

A co s sebou? Turistické oblečení do tepla i nepohody: může nás překvapit i chladno. Doporučuji i čepici, šátek či turistický klobouk a lehké rukavice. Boty pevnější, trekkingové hole, batoh na túru, lahev na pití. A samozřejmě fotoaparát a dobrou náladu!

Provázet Vás bude Zlata Popelková, která zde bydlí už „řadu let“ a prošla zdejší cesty a cestičky pěšky i na běžkách, s přáteli i jen s fotoaparátem. V pátek při příjezdu Vás bude čekat v podvečer na autobusovém nádraží – poznávací znamení je triko Klubu zdravá záda.
Mapku cesty k pensionu najdete na www.ucisaru.com se budete vydávat na cestu sami, jde se od aut.nádraží doleva proti toku Labe – nepřekračovat most – a vedle sportovní prodejny firmy SUN vzhůru asfaltovou cestičkou, přes silnici a stále nahoru. Minete Vojenskou zotavovnu a u Dětské ozdravovny již vás k pensionu navedou zelené informační šipky.

Přesné informace o ceně a způsobu přihlášení najdete na těchto stránkách v článku Nordická chůze na Jižním Městě v části Sport.

A rozhodněte se brzy – termín uzavření přihlášek se blíží! K víkendovému pobytu již 31.5.09 a týdennímu 30.6.09!

Těší se na Vás                   Z.Popelková