E-magazín o pohybu, zdravém vývoji, ergonomii, sportu a cestování.

Horoskopy 2009 Tisk Email
Úvod
Sobota, 10 Leden 2009 14:46

Berany čekají velké cíle, býci budou plni energie, pro blížence bude rok ve znamení vzduchu, raci budou pracovat na své kondici, pro lvi bude důležitá opatrnost, pannám doporučujeme cyklistiku, váhy budou mít úspěch v roli rozhodčího, štíři se mohou těšit na vodní aktivity, střelcům doporučujeme zkusit snowboarding, kozorozi budou spokojeni na horách, pro vodnáře je vhodný sport aquabelly a ryby si budou uživat vodní lyžování či rybaření.

BERAN
Jste ohnivé znamení a velký dříč. Máte své cíle a jdete kupředu a neohlížíte se. To co bylo a kdo vám nestačil, jsou za vámi. A tak jste ve vrcholovém družstvu, v nižším táboře by s vámi nikdo nevydržel. Anebo jste propadl mystice a od všedních povinností utíkáte si a svému okolí do zenového pohroužení? Anebo fandíte fotbalu a vaše nálada klesá a stoupá s úspěchy a neúspěchy vašeho fotbalového týmu? Nedá se vám upřít zápal pro velké cíle. V r. 2009 si jistě mnohé cíle splníte.
BÝK

Zemské znamení býka dává sílu – věříte si a potřebujete cítit pod nohami pevnou zem. Jste realista a neopouštíte své cíle. Věk vás neomezuje, věříte, že ty nejlepší přechody hor i změny života máte teprve před sebou. Na výpravu se dobře vyspíte a promyslíte jídelníček, přece nemůžete strádat. A tak po té, co zcela vysíleni po třech dnech putování s těžkým batohem padnete v táboře, vzápětí křepce vstanete a vykouzlíte na vařiči z konzervy takovou krmi, že vám ji partner pochválí, že je to, to nejlepší, co jste kdy uvařila. Na r. 2009 si pořiďte sněžnice, je to sportovní nářadí pro vás.

BLÍŽENEC

Patříte k vzdušnému znamení, a tak těžko budete putovat po horách s batohem na zádech a nenajdeme Vás na hřišti jako jednoho z mnoha hráčů. Nejspíše znáte zem zpoza kniplu ultralightu. Zatímco máte zcela zmáklou orientaci ve vzduchu, tak ouha, když Vás někdo vytáhne na pěší procházku po horách. Brzo zabloudíte, budou vás tlačit boty anebo bude do nich téct. Na takovémto výletě Vás budou kolemjdoucí litovat, protože budete upoutávat na sebe pozornost „tuberáckým kašlem“ a veselým líčením své strastiplné cesty. Budete vyhlížet mraky na stoupání a budete vědět, že být dnes na letišti, tak dnes ulítnete zlato. Posléze se zachráníte na vzdáleném letišti, kde opět budete středem společnosti. Tak ať Vám to v roce 2009 dobře lítá.

RAK

Vnímavý citlivý rak dává přednost rodinné rekreaci, rozpočítá rodinné finance a zabezpečí svou rodinu sportovním náčiním. Cílevědomě se pustí do sportovní gymnastiky nebo do posilování a bude toužit, aby tuto jeho činnost blízcí ocenili. Nepodceňujme raka, jde za cílem, pracuje na sobě a postupně se dostavují výsledky a možná, že i ty nejvyšší. Ale má to chybičku, rak je ovlivňován měsícem, a tak pozorujeme výkyvy v jeho výkonech v závislosti na vlivu měsíce. Kéž by všechny jeho závody sportovní i životní se strefily do jeho kladných dní. V r. 2009 raci zapracují na své kondici a přinese jim to uspokojení, a to ocení i jejich okolí, vždyť spokojený rak je velkorysost sama. 

LEV

Silný lev je předurčen k vítězství. Nikdo jiný se tak krásně nevyjímá na nejvyšším stupni vítězů. Dokonce, když lev vystupuje na vrchol, mělo by vždy vyjít slunce. Pohrdá potleskem, ale na potlesk by se nemělo nikdy zapomenout. Jinak neuznáme-li lva, lev zatrpkne, a stane se potížistou. On však nebude nestačit, protože ten druhý je lepší, on nebude stačit, protože má únavový syndrom. Lev je dobrý v ringu, a nehodí se pro kolektivní sporty. V r. 2009 by lev měl být opatrný, vždy existují jiná znamení, která klidně si neuznají lví převahu.

PANNA

Panna je zemitá, stejně jako její znamení, je to realista či realistka, kteří stojí pevnýma nohama na zemi. Ví, že úspěch nepřijde dárkem, ví, že dokáže jen to, o co se sama zaslouží. Panna má výdrž a tak je pro ni trénink samozřejmostí. Přichází včas, přijímá klidně rady trenéra a bude ještě kroužit po závodní dráze, kdy ostatní budou odpočívat v křeslech. K určité tvrdosti, kterou k sobě má, přistupuje i talent. A tak se ani nedivme, že ve znamení panny se narodili i manželé Zátopkovi. Pro rok 2009 hvězdy doporučují si koupit to nejlepší kolo.

VÁHY

Váhy máte sportovní talent, ale nic vás nenutí uspět. Nepovažujete za nutné dojít k metám nejvyšším. Váš čas ale přijde, předurčuje vás vaše vloha pro spravedlnost. Co takhle v r. 2009 se zamyslet nad drahou rozhodčího. Obléknout podkolenky, běhat po hřišti, vše vidět a spravedlivě vážit – tedy soudit. Máte odvahu, nezaleknete se ani tlaku hráčů ani funkcionářů, vaše píšťalka bude znět nad hřištěm a v době, kdy už dávno zápas skončil, bude vámi odpískaný výsledek přetřásán ve všech hospodách. Tak kdo je vlastně ten hlavní na hřišti! Váhy, aspoň se prosím zamyslete nad možností této kariéry.

ŠTÍR

Vás štíři dobrý úsudek a schopnost skrývat své city předurčuje ke hře šachů. Jste dobří a oblíbení společníci, a tak jste oblíbeni v každé partě. Umíte si situace přizpůsobit k sobě. Jste odvážní a schopní, a tak pro Vás skalní stěna je zajímavou výzvou k hledání cesty a dokážete na stěně spolupracovat. Je dobré být s vámi zadobře, nebudete se příliš ohlížet na zbloudilce. Horší je to s vámi při návratu z výpravy, umíte se zašít ve chvíli, kdy je třeba pracovat. Vaše heslo je: ostatní vaří večeři pro všechny, protože je to baví a mýt nádobí, tak to musí být jejich koníček. V r. 2009 vás čekají pěkné zážitky na vodě i ve vodě.

STŘELEC

Ohnivý střelec jedná rychle a cílí dobře, a tak mnoho sportů je pro něho vhodných. Střelec střílí dobře nohou, hokejkou, rukou, ale bohužel i slovem. Rozhoduje se často rychle, a tak neváhá s přestupy, se změnami. Střelec bývá i výborný řidič a často si silnici té nejnižší kvality plete se závodní drahou. Na sjezdovce se střelec vrhá z nejprudšího svahu, ale jeho pohotové reakce ho většinou ochrání před úrazem. Na r. 2009 potřebujete nový snowboard a dokonalou snowboardovou výbavu.

KOZOROH

Vyznáváte mnohé sporty a cítíte se dobře ve sportovní partě. Jste všestranně zaměřený, a tak rád lyžujete, chodíte rád po horách a nevadí vám sněžnice. Potřebujete se trochu trápit, a tak klidně do batohu vložíte si cihlu. Na horách se díváte dopředu, neotáčíte se, promýšlíte kudy bezpečně na vrchol. Já na tobě milý kozorohu obdivuji, jak vždy myslíš na celou výpravu, máš zmáknutou stratégii výstupu, sestupu, celek je pro tebe důležitější než tvůj jednotlivý úspěch. Ale některé věci jsou pro tebe zcela zásadní – na hory patří lovečák, špek a vločky, a nedej Bože, kdyby tvoje partnerka přibalila jogurt, jablko. Horší již jen může být, když přibalí hamánek. Hamánek v batohu, to je zneuctění hor, zneuctění všech, kteří v horách zemřeli. Kozorozi rok 2009 pro vás zajisté připravuje krásné dny na horách.

VODNÁŘ

Vodnář rád cvičí, rád tančí, rád sní a rád plánuje a rád volně dýchá. Tango v podání páru vodnářů, tak na to se nezapomíná. Kolektivní sporty pro vás příliš nejsou, nemáte rádi omezování, a pak ta vaše touha po spravedlnosti a dokazování pravdy. Mezi kolektivními sporty se ale i pro vás najde vhodný sport a tím jsou aquabelly, přesnost provádění cviků ve vodě vám nedovoluje příliš filozofovat, vaše pravdy by stejně ve vodě ostatní neslyšeli a voda vás uklidňuje. V r. 2009  nezapomínejte na běžky.  Jste na nich v partě a přesto jedete za sebe.

RYBY

Sentimentální ryby by měli více v r. 2009 využívat svého živlu vody. Odebírat z vody sílu a tou silou se nechat omývat. Jejich nerozhodnost na souši se mění ve vodě, a tak se pro ně hodí všechny vodní sporty, až na skoky do vody, ta fáze letu vzduchem může být až příliš dlouhá. Vodní lyže jsou pro ryby daleko více odpovídající, na jejich tělo dopadá voda. Dále je možné rybám doporučit sportovní rybaření, a když je vody skutečně málo, tak aspoň se pořádně koupat ve vlastním potu. Ryby určitě neodmítněte pozvání na jachtu.