E-magazín o pohybu, zdravém vývoji, ergonomii, sportu a cestování.

Ergonomservis Tisk Email
Ergonomie
Napsal uživatel Administrator   
Středa, 10 Září 2014 08:09

Ergonomservis logo

Slyšeli jste někdy slovo ergonomie? Možná jste zaslechli alespoň přídavné jméno "ergonomický". Ergonomická klávesnice, ergonomická židle, ergonomická rukojeť... A znamená to, že jmenovaná věc je dobře padnoucí lidskému tělu svým tvarem a snadno se používá bez poškození těla. Na ergonomické klávesnici se dobře píše, nebolí z ní ruce, nepoškozuje zdraví. Na ergonomické židli se dobře sedí, je hezky tvarovaná, poskytuje optimální oporu páteři, nebolí z ní záda. Ergonomická rukojeť se dobře drží a pěkně padne do ruky.

Principy ergonomie však můžeme uplatnit i v běžném životě, při pohybu, při sportu i odpočinku. Prostě danou činnost budeme vykonávat tak, abychom si tím neublížili - neboli ergonomicky.

A proto, abychom seznamovali veřejnost s principy ergonomie, a šířili v této oblasti tak trochu osvětu, vznikla firma Ergonomservis s.r.o. Odborné vedení zajišťuje MUDr. Jitka Mašková Švejdová, rehabilitační lékařka, která se zabývá problematikou ergonomie již mnoho let a ověřuje si své poznatky na velkém množství pacientů.

Ergonomservis sídlí v severních Čechách, na adrese: Hlavní 814 Smržovka. Naše působnost je však celorepubliková. Zakázky řešíme individuálně, po konzultaci se zákazníkem vypracujeme návrh řešení a cenovou nabídku. Pomoci Vám můžeme s čímkoli v oblasti prevence poškozování pohybového ústrojí. Uspořádáme školení pro Vaše zaměstnance nebo přednášku pro jednotlivce. Nabízíme také přednášky pro děti ve školách nebo pořádáme víkendové i vícedenní pobyty s rehabilitačním programem. Možností je více a záleží vždy na požadavku klienta.

Více o firmě Ergonomservis a její nabídce se dozvíte v našem letáčku.