E-magazín o pohybu, zdravém vývoji, ergonomii, sportu a cestování.

Břišní tanec - odpověď Zlatce i nám ostatním Tisk Email
Sport
Napsal uživatel Šárka Černá - Sharka   
Neděle, 21 Únor 2010 19:59

Milá Zlato, děkuji za Vaši reakci a těší mě, že čtete mé články. Moc jste mi udělala radost tím, jak břišní tanec vnímáte a prožíváte. Vaše lektorka je určitě skvělá žena a představila vám všem břišní tanec, tak jak má být. Je to radost, hra, elegance, ženskost. Na spoustě hodin se tanečnice setkají s drilem, unilostí, řadovostí... To není váš případ a to, že jste se pro tanec tolik nadchla a dnes už i vaše vnučka....to je paráda.

Břišní tanec je totiž skvělá záležitost pro utužení vztahů v rodině. Mezi matkou a dcerou nebo babičkou a vnučkou, sestrami...  Je to něco, co máte společné, na co se společně můžete těšit, užívat si, připravovat se, vyšívat si kostým, trénovat na vystoupení...mít společný zájem. A sama s malou dušičkou musím přiznat, že těm dcerám, se kterými na hodiny chodí maminky...potichu závidím a nahlas oceňuji.

Toho času, co trávíme se svými nejbližšími je dím dál míň a právě břišní tanec je krásná aktivita, která rozvíjí ženskost v každé z nás a je jedno, v jakém věku s tancem začneme. Proto v něm najde obohacení babička i vnučka. A o společných zážitcích, legraci na výuce, zážitcích z orientálních večírků a vystoupení nemluvě.

Ano, Zlato, já jsem lektorka břišního tance. Jsem hodně zaměřená na techniku a kvalitu provedení tance. Snažím se na svých hodinách ženám podpořit jejich sebevědomí a učit je chodit narovnané, sebebědomé. Tančíme v pohodlných kalhotech s přilehlým tričkem na tělo a korálkovými šátky. Jsou lektorky, které techniku tance moc neřeší, ale zase si společně užívají cinkání penízků, orientální hudbu a kostýmy. Každá výuka má své kouzlo a své zájemce. Já pro vnímání orientálního tance, jako stylu života pořádám taneční večírky, kde se tanečnice upraví, nalíčí, pozvou rodinu a přátele a vyzkouší si tak břišní tanec bez vedení. V tu chvíli se soustředí jen samy na sebe a vnímají hudbu. Techniku jim já dám na pravidelné hodině. Pro podpoření skupiny tanečnic, nadšení, zájmu, legrace, zážitku, vylepšení tanečního projevu....pořádám taneční víkendy.

Takže, Zlato, a nejen Vy :) pokud byste ráda některá z vás čtenářek vyrazila v dubnu na víkend s břišním tancem pod vedením mě a tanečnice Mony do Severních Čech na TROSKY, ráda vás na víkendu uvidím :)

Orient taneční víkend