E-magazín o pohybu, zdravém vývoji, ergonomii, sportu a cestování.

Pohybové hrátky v netradiční dny Tisk Email
Recenze
Napsal uživatel Zlatka Popelková   
Středa, 04 Listopad 2009 19:13

Pohybové hrátky v netradiční dnyAutorky: Hana Volfová, Martina Volfová
Vydala: Grada Publishing, a.s.

Na tuto publikaci jsem se těšila. Se zájmem jsem si ji prostudovala a nezklamala mne.Tak jako jsem mohla ve své práci s předškolními dětmi čerpat z knih H.Volfové „Předškoláci v pohybu 1 a 2“, mohu opět využít nové náměty i z této knihy.

 

 

Pohybové hrátky v netradiční dnyBěhem celého roku s dětmi prožíváme netradiční,významné dny.Vítáme každý nápad,který by nám tyto události,dny či oslavy zpestřil.A takovýchto nevšedních námětů nám v této knize autorka předkládá celou řadu. Když se podíváme do obsahu knihy, hned vidíme, že jsou jednotlivá témata seřazena postupně dle ročních období či svátků – jako např. Karneval, Jarní prázdniny, Velikonoce, Den matek atd. Ke každému námětu ke hrám a cvičení autorka využívá různé pomůcky, a to nejen klasické jako míče, lana, obruče, ale i nové, které si děti mohou vyrobit (třepetalky z igelitových tašek, kostky z krabic od džusů, barevné šátky…). Praktické ukázky jsou podrobně popsány a doplňují je návodné fotografie.

Věřím,že tuto knihu využijí pro návody i inspiraci jak učitelé dětí předškolního a mladšího školního věku, tak i vedoucí zájmových pohybových kroužků a rodiče, kteří mají zájem o aktivní využití společných chvil s dětmi.