E-magazín o pohybu, zdravém vývoji, ergonomii, sportu a cestování.

B i k e - dokonalá jízda v terénu Tisk Email
Recenze
Napsal uživatel Luboš Mašek   
Úterý, 28 Červenec 2009 21:14

Bike - dokonalá jízda v terénuAutor: Holger Mayer, Thomas Rögner
Vydala: Grada Publishing v roce 2009
Přeložila Nora Martišková z původní publikace vydané v Německu u Delius Klasik Verlag pod titulem „Bike Fahrtechnik“ v roce 2008.

 

 

Bike - dokonalá jízda v terénuHolger Mayer a Thomas Rögner spolu vytvořili optimální autorskou dvojci, která knize dala právě tu podobu, kterou má.  Technik knihy, Holger Mayer, jezdil deset let světový pohár Downhill Word Cup a nyní se stále objevuje na světových tratích jako freerider a zkušební jezdec. Thomas Rögner je spisovatel a novinář a hlavně nadšený cyklista a v Alpách i průvodce cyklistických přejezdů Alp a tvůrce několika knih s cyklistickou tématikou.

Kniha je určená cyklistům na horských kolech a to začátečníkům, pokročilým, expertům i freeridistům. Obsahuje veškeré známe techniky jízdy na horském kole a jejím účelem je cyklistům poskytnout návod, jak jezdit dokonaleji a tím i bezpečněji. Nadšencům, kteří se chtějí dotknout mistrovského vrcholu ukazuje cestu, jak na to. Z mého hlediska řadového horského cyklisty ale doporučuji při nácviku vyšších obtížností mít k dispozici nejen tuto knihu, ale také trenéra. Kniha je proložena velkým množstvím  dokonalých fotografií, a fotografických sekvencí, které velmi dobře doplňují text. Sami autoři knihy jsou demonstrátory  popisovaných technik jízdy. Velmi všem, kteří chtějí být na kole lepší nebo nejlepší, knihu doporučuji.