E-magazín o pohybu, zdravém vývoji, ergonomii, sportu a cestování.

Hledáme sport pro tatínka Tisk Email
Pohyb
Napsal uživatel Zuzana Lindová   
Úterý, 23 Červen 2009 09:00

Je spousta možností, jak mohou tatínci trávit se svými ratolestmi volný čas. Záleží tedy především na tatínkovi samotném. Já jsem to pracovně nazvala „jakého je tatínek druhu“. Druhů tatínků je bezpočet, ale některé druhy čítají více jedinců, takže jsou lépe viditelné.

Tatínek turista
Tatínka turistu si dokáže každý snadno představit. Má na zádech veliký batoh, nebo rovnou krosnu, ve které většinou trůní usměvavé, dálkami ošlehané dítě turista. Oba jsou krásně opálení v obličeji a tatínek turista má pořád dobrou náladu, která je přenášena mimosmyslovými přenosy i na dítě turistu. První dárek, který dítě turista dostane, je vlastní batůžek a trackingové botičky. Tatínek turista je veliký nenechavec a stále vymíšlí nové cesty a cíle, kterých je třeba dosáhnout. Ale pozor! Není podmínkou, aby tatínek turista nachodil každý víkend 50 kilometrů. Tatínkem turistou lze nazývat i méně zdatné jedince. I procházka lesem je s malým dítětem docela dřina. A hlavně není důležité, kam se chodí, ale že má tatínek i dítko ze společně strávených chvil v přírodě radost.

Tatínek fotbalista
Tatínek fotbalista vkládá do svého potomka veliké fotbalové naděje. Jakmile začne batole fotbalista chodit, dostane malinkaté kopačky a merunu. Dítěti fotbalistovi se ještě pletou nožičky a u každého pokusu nakopnout míč sebou řízne o zem, ale tatínek jej neúnavně podporuje a chválí a dítě fotbalista s pusinkou od ucha k uchu nadšeně skáče po míči.. Dítě fotbalista má často odřená kolena a maminka fotbalistka stále prohledává regály drogerií a louská etikety pracích prostředků a odstraňovačů skvrn, aby nějak dostala z oblečení zelené fleky od trávy. V šesti měsících má dítě fotbalista na hlavě první bouli. To jak tatínek zkoušel nahrát prckovi na hlavičku.

Tatínek kulturista
Být potomkem tatínka kulturisty není žádný med. Dítě kulturista je od malinka velmi dobře živeno a snahou tatínka je, aby měl z dítka pořádného pořízka. Batole kulturistu nepřeslechnete, tahá za sebou po zemi železná závažíčka, která mu na ně tatínek přivázal. Místo chrastítka má mimčo v postýlce činky a místo na hřiště bere tatínek mrňouse do posilovny.

Tatínek cyklista
Cyklistika je velmi zábavný sport, obzvláště pak pro mrňouse cyklistu, který si užívá jízdu na kole v cyklosedačce nebo závěsném vozíku a nadšeně se chechtá pří drncání přes nerovnosti vozovky. Tatínek cyklista má dobrou tělesnou kondici a vytrvalost. A podobně jako tatínek turista je on i jeho dítě stále dobře naladěn. Při zdolávání kopců, kdy tatínek hlasitě funí, mu dítě pomáhá stejně hlasitým funěním. Nově poznaná místa, překonané překážky a pobyt v osvěžující přírodě jsou jim oběma tou nejlepší odměnou. Po večerech si pak veselý tatínek cyklista vyndavá párátkem mušky ze zubů.

Tatínek gaučista
Gaučing je u nás v dnešní době sportem velice rozšířeným a především velmi oblíbeným. Tatínků gaučistů je bezpočet a dají se mezi nimi nalézt jisté podobné rysy. Sportovní úbor pro tuto disciplínu je prostý a finančně nenáročný. Postačí obyčejné spodní prádlo a nátělník. Sportovní náčinní může být různé. Noviny, lahev piva, brambůrky nebo jiné pochutiny a televizní ovladač jsou nejběžnější. U tohoto druhu tatínka není vyjímkou nevrlá nálada a tak i přes hojnost výskytu není příliž oblíben a kdo takového tatínka doma má, byl by jistě raději, kdyby se tatínek začal věnovat jinému sportu.