E-magazín o pohybu, zdravém vývoji, ergonomii, sportu a cestování.

Cestování

Cestování znamená přepravu lidí účastnících se cesty či výletu nebo proces či čas vystihující osobu či objekt v pohybu z jednoho místa na druhé. Cestování je ale hlavně poznávání. Poznáváme jiné krajiny, kultury, získáváme zážitky a na cestách poznáváme hlavně sami sebe.



Kopce, koření cyklistiky – Vlastimil Svoboda Tisk Email
Cestování
Napsal uživatel Administrator   
Čtvrtek, 30 Duben 2009 21:55

Lidé z mého okolí jen pokyvují hlavami: „Kolo máš celý život rád, ale aby bylo i můj    kamarád, nesměly by být kopce…“
Na to já:  „Kopec, to je ta největší výzva, neslyšíš jak volá: nebuď srab a vyšlápni mě a pak uvidíš.“ 

Celý článek...
 
Putování po Brazílii Tisk Email
Cestování
Napsal uživatel Mgr. Anna Steinerová   
Sobota, 18 Duben 2009 18:40

Pokud se rozhodnete přicestovat do Brazílie po zemi z Bolívie, jako jsme to udělali my, můžete si vybrat mezi cestou vlakem nebo autobusem. My zvolili autobus. O této variantě se náš rok starý průvodce vůbec nezmiňoval. Usoudili jsem tedy, že se bude jednat o novou silnici a snad pohodlnější a kratší cestu. Navíc to byla levnější varianta, volba tedy byla jasná. Cesta měla trvat 14 hodin, nakonec však trvala 20 hodin. Autobus ve kterém jsme jeli byl nejspíš nejhorší  autobus, ve kterém jsme v Bolívii seděli, a silnice na hranice s Brazílií, místy ještě nedostavěná, byla jednoznačně nejhorší silnicí, po které jsme v Bolívii jeli... 

Celý článek...
 
Putování po Bolívii Tisk Email
Cestování
Napsal uživatel Mgr. Anna Steinerová   
Neděle, 08 Březen 2009 21:31

Bolívie je překrásná země ve které většina turistů hledá a stále ještě najde alespoň střípky původní jihoamerické incké kultury. Jako nejchudší stát dlouho ovládaný vojenskou chuntou a poslední desetiletí zmítaný sociálními nepokoji není Bolívie zdaleka tolik navštěvovanou zemí jako sousední Peru nebo Brazílie. Návštěva Bolívie se pro mě stala nezapomenutelným zážitkem a s radostí vás po ní, milí čtenáři,  alespoň virtuálně provedu. 

Celý článek...
 
Putování po Peru Tisk Email
Cestování
Napsal uživatel Mgr. Anna Steinerová   
Pondělí, 23 Únor 2009 22:14

Do Peru, přesněji do hlavního města Limy, jsme přiletěli na začátku července. Cestu jsme měli poměrně komplikovanou. Letěli jsme přes Rio de Janeiro (Brazílie), kam jsme přiletěli z Paříže (Francie), kam jsme přiletěli z Vídně (Rakousko), kam jsme přijeli z Prahy (ČR).

Celý článek...
 
Yukon - rozhovor s Ivanem Makáskem Tisk Email
Cestování
Napsal uživatel Administrator   
Neděle, 11 Leden 2009 19:33

Přemýšlíte o další cestě za indiány?

Nabídl jsem nedávno svou  knihu skautskému příteli na Slovensku. Odepsal mi, že před nějakým časem strávil jeden den v Alert Bay, na ostrově Kormorán na Pacifickém pobřeží. Z dikce dopisu jasně vyplynulo, že to místo jsem na své cestě jistě nemohl pominout. Měl také zato, že je snad prvním Slovákem, který se kdy do těchto končin Kanady zatoulal. Možná ano! Nevím! Nevím ani, jestli byl spokojen s mým průvodcem, protože až do neobyčejného souostroví Broughton, jsme se s přítelem nedostali. Ale napadlo mě, že jestli se někdy za Velkou louži vrátím, měl bych se k indiánům Namgisům v Alert Bay či Kwakiutlům ve Fort Rupert a Port Hardy podívat. Tento národ Kwakwaka’wakwů oživil indiánskou kulturu Západního pobřeží a člověk by měl o jejich současnosti vědět více. Jo, a v Alert Bay – mimo jiné -také stojí  nejvyšší totem na světě.

Celý článek...
 
Peru - rozhovor s Annou Frančeovou Tisk Email
Cestování
Napsal uživatel MUDr. Jitka Mašková - Švejdová   
Úterý, 24 Únor 2009 10:00

Milá Aničko, Tvé vypravování o Peru je vyjímečné tím, že je z míst, kam mnohý z nás příznivců cestování se nikdy nepodívá. K cestě, kterou jsi uskutečnila, je třeba velmi dobrá fyzická zdatnost. Vím, že jsi velmi sportovně nadaná, vím, že mnoho hodin týdně strávíš pohybem, na Tvé straně stojí Tvé mládí a pohyb se Ti stal i povoláním. Dovol mi několik otázek, které se mi nad čtením o Tvé cestě vybavuje. 

Celý článek...
 
Yukon Tisk Email
Cestování
Napsal uživatel MUDr. Jitka Mašková - Švejdová   
Neděle, 11 Leden 2009 20:00

V lednovém cestování se můžeme podívat do oblasti řeky Yukonu - do nádherné téměř nedotčené přírody s lesy, v kterých žije mnoho medvědů. Vypravování trempa a ekologa RNDr. Ivana Makáska nám přiblíží i původní místní obyvatele – indiány s jejich svébytnou kulturou.

Celý článek...
 
Stále vztyčují totemy Tisk Email
Cestování
Napsal uživatel Administrator   
Neděle, 11 Leden 2009 19:05

Vážení a milí kamarádi, přátelé!
Dovoluji si vám tímto oznámit, že jsem 4. srpna t.r. vydal knížku s názvem Stále vztyčují totemy. Předkládám čtenářům naší krevní skupiny tohoto Malého průvodce po indiánských skupinách severozápadní Alberty, Yukonu a Britské Kolumbie. Nejde o záznam cesty vytrvalých plavců, odvážných horolezců, ani dobrodružství toulavých trampů, ale dvou „zralých“ skautů, kteří si v květnu 2006 sedli do pronajatého auta v kanadském Edmontonu, aniž tušili, co s jejich psychikou odlehlé pustiny severu udělají.

Celý článek...
 
« ZačátekPředchozí123456DalšíKonec »

Strana 6 z 6