E-magazín o pohybu, zdravém vývoji, ergonomii, sportu a cestování.

Sport

Slovo sport znamená obveselení, rozptýlení, vlastně útěk od práce, od povinnosti k zábavě.

Pojmem sport je dnes obvykle označována pohybová (fyzická) aktivita provozovaná podle určitých pravidel a zvyklostí, jejíž výsledky jsou navíc měřitelné nebo porovnatelné s jinými provozovateli téhož sportovního odvětví.



Chvála skialpinismu. Tisk Email
Sport
Napsal uživatel Zlatka Popelková   
Středa, 25 Únor 2009 18:36

Kdysi, to už je hodně dávno, jsem objevila v novinách fotku. Zřejmě mě oslovila, protože jsem si ji vystřihla a nalepila mezi své idoly (herce a zpěváky) na zeď dívčího pokojíčku. Na tom obrázku byl skialpinista, stoupající do strmého svahu. Takhle jsem o tenhle sport tenkrát  „brnkla“ a bylo to  setkání řízené osudem.

Celý článek...
 
Ať žije běžkování Tisk Email
Sport
Napsal uživatel Zlatka Popelková   
Pondělí, 23 Únor 2009 21:57

„Musím si uklidit lyže“, pravila jsem večer, když jsem si vzpomněla, že je mám ještě na chodbě přede dveřmi. “Jaké lyže,to jsou běžky“, tvrdě mě opravila vnučka.

Celý článek...
 
Sportujeme se zvířaty v únoru Tisk Email
Sport
Napsal uživatel Michaela Čermáková   
Středa, 18 Únor 2009 19:32

Je mnoho možností, jak aktivně využívat volný čas s nějakým zvířecím kamarádem a skijöring (skijoering) je sport pro únor jako dělaný. 

Celý článek...
 
Vzpomínka na Jizerskou padesátku 1977 Tisk Email
Sport
Napsal uživatel Luboš Mašek   
Neděle, 25 Leden 2009 16:15

Čtu na internetových stránkách o přípravách na Jizerku 50 - 2009  a chtíc nechtíc, začínají se mi vracet vzpomínky na  10. ročník  Memoriálu Expedice Peru 70, od 4. ročníku se Jizerská takto jmenuje, kdy  v Sokole Děčín, kde jsem byl aktivním členem, padlo rozhodnutí, to po našem běžkařském zájezdu do Jizerek, kde jsme všichni načichli atmosférou závodu, bylo zrovna týden po něm a jela se akce po stopách Jizerské padesátky, že určitě příští rok se zúčastníme skutečného závodu.

Celý článek...
 
Zdravá záda na sněžnicích Tisk Email
Sport
Napsal uživatel MUDr. Jitka Mašková - Švejdová   
Pondělí, 12 Leden 2009 20:16

Sněžnice jsou pro mě sportovní náčiní, které mi dává obrovské možnosti. Člověk na nich kráčí po sněhových pláních zcela svobodně, neomezován cestami, vyšlapanou stopou. Chůze na sněžnicích je bezpečná a nemusíme se učit příliš teorii tohoto sportu.

Celý článek...
 
Sportujeme se zvířaty Tisk Email
Sport
Napsal uživatel Michaela Čermáková   
Neděle, 25 Leden 2009 16:21

Pryč jsou ty časy, kdy člověk a zvíře, bok po boku, vzdorovali nepřízni počasí, společným nepřátelům nebo hladu. Naše spojenectví s koňmi, psy nebo kočkami bylo pevné a pro obě strany velmi výhodné – my, lidé rozumní a na pána tvorstva korunovaní, jsme se spoléhali na rychlé nohy koní, skvělý čich a ostré zuby psů, či trpělivost a lovecké umění koček; a oni se k nám více či méně dobrovolně přidali v naději na snadno získanou potravu a pocit bezpečí, který jim lidé tu a tam poskytovali.

Celý článek...
 
Zkusili jsme sněžnice Tisk Email
Sport
Napsal uživatel Luboš Mašek   
Pondělí, 12 Leden 2009 20:20

V zimě 2005/2006 u nás v Jizerských horách bylo tolik sněhu, že jsme „holou nohou“ nemohli projít k chalupě. Měli jsme okolo chalupy jeden a půl metru sněhu. Tehdy padlo rozhodnutí zakoupit sněžnice.

Celý článek...
 
« ZačátekPředchozí12345678DalšíKonec »

Strana 8 z 8