E-magazín o pohybu, zdravém vývoji, ergonomii, sportu a cestování.

Sport

Slovo sport znamená obveselení, rozptýlení, vlastně útěk od práce, od povinnosti k zábavě.

Pojmem sport je dnes obvykle označována pohybová (fyzická) aktivita provozovaná podle určitých pravidel a zvyklostí, jejíž výsledky jsou navíc měřitelné nebo porovnatelné s jinými provozovateli téhož sportovního odvětví.



Sportujeme se zvířaty – tentokrát s rybami a delfíny Tisk Email
Sport
Napsal uživatel Michaela Čermáková   
Neděle, 01 Listopad 2009 21:30

Je listopad a je mi zima… Jsem prostě jižní typ, nevadí mi třicet nad nulou, ale tři pod nulou ano – je mi zima. A v zimě jsem nejraději doma. Zapálím si v solném krystalu svíčku, sednu si do oblíbeného křesla a čtu si milované knížky – Saturnina, Cirkus Humberto, Vejce a já a tak. Nebo si prohlížím fotografie.

Celý článek...
 
Břišní tanec 2 Tisk Email
Sport
Napsal uživatel Šárka Černá - Sharka   
Středa, 07 Říjen 2009 15:58

Břišní tanec a těhotenství. Dotaz, zda smím tančit, i když otěhotním, dostávám velmi často, stejně tak jako kterákoliv jiná lektorka. Odpověď je ano. Já sama jsem zatím těhotná nikdy nebyla, proto abych si nevymýšlela, poprosila jsem kamarádku a vynikající tanečnici Laylu Abdel ze Zlína, aby mi otázky ohledně tancování v těhotenství pomohla zodpovědět.

Celý článek...
 
Sportujeme se zvířaty X: Poněkud kontroverzní sport - psí výstavy Tisk Email
Sport
Napsal uživatel Michaela Čermáková   
Pátek, 02 Říjen 2009 19:47

Motto –Vystavování je hra. Vystavovatel předstírá, že má nejkrásnějšího psa na světě a posuzovatel se občas tváří, že tomu věří…Kdo to nezkusil nepochopí, co nutí dospělé lidi vstávat ve tři ráno a hnát se přes půl republiky aby se dozvěděli, co si o jejich psu myslí úplně cizí člověk. Zpátky jedeme většinou rozhořčení na nejvyšší míru, protože ten hlupák rozhodčí vůbec nepochopil, jaký skvost jsme mu předvedli. Přísaháme, že se už nikdy na žádnou výstavu nepřihlásíme… No a za pár týdnů se to celé opakuje.

Celý článek...
 
Sportujeme se zvířaty IX: Nakonec – proč ne, vždyť šachy jsou také sport… Tisk Email
Sport
Napsal uživatel Michaela Čermáková   
Středa, 09 Září 2009 21:15

Přišli mě navštívit majitelé mého odchovu – malé psí holčičky. Posadili jsme se na zahradu, povídali jsme si, jak jde život a pak mi ukázali, co všechno Duchess umí. Bylo toho hodně, od podávání tlapky až k téměř neuvěřitelně dokonalé chůzi u nohy bez vodítka. Je to fenka chytrá a páníčkové se jí hodně věnují.

Celý článek...
 
LAGO DI GARDA – SPORT I ROMANTIKA Tisk Email
Sport
Napsal uživatel Zlatka Popelková   
Pátek, 24 Červenec 2009 14:27

Lago di Garda? Tam už byl přece skoro každý… To jsem si pomyslela,když jsem pročítala katalog cestovní kanceláře. Někteří známí tam jezdili opakovaně – se surfem, pohorkami i materiálem na lezení po skalách. A tak jsem si objednala, společně se svou partou, zájezd vysokohorské turistiky k jezeru Garda. Moje zážitky překonaly očekávání ! Teď, dva dny po příjezdu, se pořád nemohu doma „usadit“. Stále na něco vzpomínám. I když byl zájezd krátký, tolik jsme toho poznali a viděli! Všem se nám chtělo prodloužit si pobyt alespoň o den, dva, tři…

Celý článek...
 
Břišní tanec 1 Tisk Email
Sport
Napsal uživatel Šárka Černá - Sharka   
Neděle, 13 Září 2009 20:02

Břišní tanec přispívá k fyzické i duševní kráse žen.  O břišním tanci již bylo napsáno mnoho, proto nyní z klobouku nevytáhnu nová moudra. Ovšem pro lidi, kteří se doposud o tento styl tance nezajímali, je určitě vhodné kvality a podstatu orientálního tance představit.

Celý článek...
 
Sportujeme se zvířaty VIII - železný pes Tisk Email
Sport
Napsal uživatel Michaela Čermáková   
Pátek, 24 Červenec 2009 15:02

První český (a možná i světový) triatlon se psem, se konal 28. srpna 1993 v Sadské u Poděbrad, s názvem -  „Železný pes“ . Od té doby se tento závod stal oblíbenou soutěží pejsků s dětmi i dospělými. Závodí vždy dvojice – pes a člověk - v kategoriích Malý železný pes ( do 40 cm kohoutkové výšky psa) a Velký železný pes (nad 40 cm).

Celý článek...
 
Vysokohorská turistika. Tisk Email
Sport
Napsal uživatel Zlatka Popelková   
Čtvrtek, 25 Červen 2009 21:08

Proč nás ty strmé vrcholy tak lákají? Na to opravdu nemá nikdo jednoznačnou odpověď a většina turistů i horolezců říká – PROTOŽE TU JSOU. A v tom je obsaženo vše – ten klid a krása bílého sněhu, šedých skal a modrého nebe, rostlin, které v nížině neuvidíte, šumění větru, modrá očka jezírek, jiskřivé stužky vodopádů…a tak raději na úplný začátek.

Celý článek...
 
« ZačátekPředchozí12345678DalšíKonec »

Strana 5 z 8