E-magazín o pohybu, zdravém vývoji, ergonomii, sportu a cestování.

Sport

Slovo sport znamená obveselení, rozptýlení, vlastně útěk od práce, od povinnosti k zábavě.

Pojmem sport je dnes obvykle označována pohybová (fyzická) aktivita provozovaná podle určitých pravidel a zvyklostí, jejíž výsledky jsou navíc měřitelné nebo porovnatelné s jinými provozovateli téhož sportovního odvětví.



Kolem kolem Máchova jezera. Tisk Email
Sport
Napsal uživatel Zlatka Popelková   
Sobota, 10 Červenec 2010 22:13

Už před třemi lety jsme s naší partou „znovuobjevili“ Máchovo jezero. Nejen na koupání a lenošení – i když to také stojí za to – ale hlavně na cyklistiku. Proto bych vás, čtenáře časopisu o pohybu, chtěla s tímto překrásným krajem seznámit.

Celý článek...
 
Sokolové žijí!!!! Tisk Email
Sport
Napsal uživatel MUDr. Jitka Mašková - Švejdová   
Neděle, 11 Duben 2010 13:46

Sokolské hnutí bylo založené v roce 1862. Jeho duchovním otcem byl Dr. Miroslav Tyrš. Od dětství byl často nemocen, jeho otec, matka i obě sestry zemřely na tuberkulozu.  A tak se nelze divit, že hledal cestu ke zdraví v posilování tělesné zdatnosti.

V minulém týdnu jsem měla to štěstí, že jsem měla možnost sledovat a fotografovat cvičení sester Sokolek. Cvičení probíhalo v historickém sále Sokola v Žitné ulici 42. Již příchod do sálu byl nádherný, sál má atmosféru.

Celý článek...
 
KONEC ZIMNÍ SEZONY – NEJEN VE ŠPINDLU Tisk Email
Sport
Napsal uživatel Zlatka Popelková   
Pondělí, 05 Duben 2010 21:30

Tak už máme po zimě. Jaro už sice oficielně začalo skoro před měsícem, ale tady v horách se nic neměnilo. Sněhu nejen, že bylo dost, ale ještě dokonce připadával. Pořádaly se poslední závody a různé akce, parkoviště byla zaplněná do posledního místečka. Zvláště v sobotu a neděli by člověk nevěřil, že za pár dní nastane období klidu. A přišlo.

Celý článek...
 
Břišní tanec - odpověď Zlatce i nám ostatním Tisk Email
Sport
Napsal uživatel Šárka Černá - Sharka   
Neděle, 21 Únor 2010 19:59

Milá Zlato, děkuji za Vaši reakci a těší mě, že čtete mé články. Moc jste mi udělala radost tím, jak břišní tanec vnímáte a prožíváte. Vaše lektorka je určitě skvělá žena a představila vám všem břišní tanec, tak jak má být. Je to radost, hra, elegance, ženskost. Na spoustě hodin se tanečnice setkají s drilem, unilostí, řadovostí... To není váš případ a to, že jste se pro tanec tolik nadchla a dnes už i vaše vnučka....to je paráda.

Celý článek...
 
ORIENTÁLNÍ TANEC – sen o princeznách Tisk Email
Sport
Napsal uživatel Zlatka Popelková   
Neděle, 21 Únor 2010 12:11

Tanečnice Sharko, čtu si tvé příspěvky o břišním tanci  a v duchu jsem „na stejné vlně“. Jsi zřejmě lektorka a já jen řadová tanečnice. Ale chtěla bych napsat o tom, jak orientální tanec obohatil můj život.

Celý článek...
 
Špindlerův Mlýn – FIT trasa na běžky Labským dolem Tisk Email
Sport
Napsal uživatel Zlatka Popelková   
Čtvrtek, 25 Únor 2010 08:32

Chcete si ověřit, jakou máte kondici na běžkách? Představím vám trasu, kde to zjistíte. Vede Labským dolem a měří celkem 8km. Abyste se dostali ke startu, musíte vyrazit ze Špindlerova Mlýna k Dívčím lávkám, po levém břehu Labe. Vede zde asfaltová cesta, v létě vhodná i pro vycházky s kočárky a inline bruslení.

Celý článek...
 
Psi závodili i o letošních vánocích - 2.dopis z Austrálie Tisk Email
Sport
Napsal uživatel Administrator   
Neděle, 21 Únor 2010 13:32

24.prosinec je v Austrálii docela všední den. V Pittwatru si ho před lety obzvláštnili psími závody a protože se líbily, opakují se každoročně, letos se dokonce objevili sponzoři s dary pro vítěze a poraženého.

Celý článek...
 
Břišní tanec a citlivost ženského těla Tisk Email
Sport
Napsal uživatel Šárka Černá - Sharka   
Pátek, 19 Únor 2010 10:16

Často slýchávám, že břišní tanec podporuje sexuální náruživost ženy. Jak se to vezme : Tak jako ve vztahu mezi mužem a ženou : BUĎ TO TAM JE NEBO TO TAM NENÍ, tak bych odpověděla i na první větu. To, čím pak břišní tanec může být obrovským pomocníkem, je uvolňování, zpomalení, vychutnávání si, relaxace, perfektní ovládání svého těla a pohybů..... Věřím, že v této oblasti může být břišní tanec skvělým nástrojem, jak vylepšit svoji pohyblivost.

Celý článek...
 
« ZačátekPředchozí12345678DalšíKonec »

Strana 3 z 8