E-magazín o pohybu, zdravém vývoji, ergonomii, sportu a cestování.

Úvod
Hůlkování z Jížáku do Chodova dne 17. 1. 2011 Tisk Email
Úvod
Napsal uživatel Helena Pecková   
Úterý, 18 Leden 2011 22:20

Vánoce utekly, překulil se Silvestr a my se přenesli do roku 2011 a nastal čas našeho prvního hůlkování. Včerejší počasí připomínalo začínající jaro a i dnes svítilo sluníčko a slibovalo pěknou procházku, ale pak se zahalilo do mlhy a smogu. Když jsme se dnes  sešly (samá děvčata) kolem 17. hodiny, padala mlha a nebylo moc vidět. Na stanovišti  nás bylo 5. Vzhledem k nepřízni počasí jsem navrhla trasu z Hájů na Opatov a pak do Chodova, mého rodiště. S mlhou padla i tma a nás 5 statečných se vydalo na cestu.

Celý článek...
 
INVERZE NA HORÁCH Tisk Email
Úvod
Napsal uživatel Zlatka Popelková   
Sobota, 15 Leden 2011 22:38

Zima letos ve Špindlu začala brzy.A díky tomu,že jsem se často na lyžích ocitla na vrcholu Medvědína,mohla jsem nafotit pár hezkých snímků. Od začátku prosince se tu vyskytovala častá inverzní oblačnost. My „nahoře“ jsme tu měli  o pár stupínků tepleji a slunečnou oblohu. Nad „krajem“, jak se zde říká podhůří, se držel bílý koberec mraků a pronikal do horských údolí. Vystupovaly z něj jen postranní hřebeny a na západě, jako stříbrný špičatý ostrůvek,zářil vrcholek Ještědu.

Celý článek...
 
Předvánoční hůlkování na Vyšehradě dne 20.12.2010 Tisk Email
Úvod
Napsal uživatel Helena Pecková   
Pondělí, 27 Prosinec 2010 23:23

Poslední hůlkování v tomto roce si zasloužilo nějaké slavnostní místo a tak jsem navrhla tajemný Vyšehrad, opředený historií i pověstmi.  Sešly jsme se jako obvykle na JM u kostela. Bylo nás celkem 5 – Mirka, Jíťa, Hanička, Marta a já – Hela a vydaly jsme se na metro.

Celý článek...
 
Naše hůlkování na Jížáku z 15. listopadu 2010 Tisk Email
Úvod
Napsal uživatel Helena Pecková   
Pátek, 19 Listopad 2010 12:24

Měla jsem den BLBEC. To se občas stane každému a tak jsem se těšila, až vypadnu z práce s batohem, hůlkama, že starosti hodím za hlavu a s partou bezva lidí  budu chodit někde na JM.

Celý článek...
 
Inzerát: Pobyt v Harrachově s Nordickou chůzi Tisk Email
Úvod
Napsal uživatel Administrator   
Pátek, 23 Červenec 2010 12:01

NORDICKÁ CHUZE v Krkonoších a Jizerských horách podle zájmu od 2 do 6ti výletů pro 4-10 osob. V termínu od 14.8.2010 a dále termíny dohodou. Trasy ušijeme přímo na tělo zájemcům. Ubytování v Harrachově.  Simona Dolejší, Harrachov 46, telef.  724 220 893, 481 529 525.  www.pensionsimona.cz

Celý článek...
 
Ke třetí knize RNDr. Ivana Makáska: Indiáni Britské Kolumbie strpěli olympiádu Tisk Email
Úvod
Napsal uživatel Administrator   
Pátek, 19 Listopad 2010 20:11

Úvod Kanadský Vancouver předal koncem února 2010 olympijskou štafetu Londýnu, dalšímu hostitelskému městu olympijských a paralympijských her. Letní hry 2012 se uskuteční, již potřetí na území Velké Británie. Pro nás Čechy je to z hlediska dostupnosti velmi příjemná skutečnost. Britové slibují i zvláštní rychlovlaky do evropských měst. Od Mnichova 1972 nebyly žádné letní hry pro nás tak blízko. Než nám začnou novináři předkládát své informace o rychle se blížícím největším sportovním svátku planety, není od věci se ještě ohlédnout za olympiádou, která ve Vancouveru, před několika měsíci, skončila. Můžeme porovnat předsevzetí a proklamace organizátorů o zelené a ekologické olympiádě, o zajištěné bezpečnosti a další zajímavosti.

Celý článek...
 
Pojďte si zacvičit - vase páteř bude mít radost Tisk Email
Úvod
Napsal uživatel Mgr. Anna Steinerová   
Středa, 18 Srpen 2010 17:13

Milí čtenáři,

od září 2010 budete mít opět možnost navštěvovat lekce skupinového zdravotního cvičení. Hodiny cvičení-  probíhají již několikátým rokem v SOŠ Schulhoffova pod odborným vedením fyzioterapeutek a magister tělesné výchovy.

Celý článek...
 
Z DENÍKU POD PSA - Delicia Nerková Tisk Email
Úvod
Napsal uživatel Administrator   
Neděle, 11 Červenec 2010 13:38

Dost dlouhou dobu jsem lenošila - tedy pokud mi  Puberťačka dala pokoj -  v našem společném kotci, a myslela na své věci. Občas mě  člověci z  Velkého Domu vzali proběhnout  ven, hráli si se mnou nebo mi dali něco k snědku. Vždycky mi připadá, že by toho krmení mělo být mnohem víc. Ale prý ne. Přicházela i Jedna z Nich, oblékla mi ty nesmyslné  bílé šaty, co se oblékají, když má jít pes do práce. Pak jsme spolu chodili a Jedna z Nich mi dávala dobroty, když jsem dělala svou práci dobře. Snažila jsem se, aby těch dobrot bylo co nejvíc. Po práci se Jedna z Nich vrátila do Velkého Domu a já k Puberťačce. Mám ji plné zuby, chňape po uších a bere  mi aporty, které  si sama neumí ulovit.

Celý článek...
 
« ZačátekPředchozí12345678910DalšíKonec »

Strana 8 z 14