E-magazín o pohybu, zdravém vývoji, ergonomii, sportu a cestování.

Úvod
Cesta k Milíčovským rybníkům – hůlkování z 16.5.2011 Tisk Email
Úvod
Napsal uživatel Helena Pecková   
Pondělí, 13 Červen 2011 08:38

Na Hájích byl pěkný mumraj – farmářský trh. Davy lačných kupujících stály ve frontě na sazenice, či domácí potraviny. Měla jsem nějaký „absťák“ z nedostatku vitamínu M, neboť jím samou zeleninu a prostě mně chybělo maso. Zakoupila jsem si párek v rohlíku v domnění, že mi domácí párek udělá dobře. Neudělal. Ztvrdlý rohlík a vymáčená  uzenina skončily v koši. Jsem  zas na nějakou dobu z této lahůdky vyléčena, neboť ani pan prodavač, ani jeho produkt na trh nepatřil.

Celý článek...
 
Sedm statečných na Vyšehradě – hůlkování z 18.4.2011 Tisk Email
Úvod
Napsal uživatel Helena Pecková   
Pondělí, 02 Květen 2011 07:57

Se slavným filmem to nemá nic společného. Jen ta číslice souhlasí. Ale statečné jsme vlastně byly, našly jsme si čas pro sebe a potěšily se krásou jarního dne. Ale hezky od začátku. Včera při přesazování kytek jsem přemýšlela, kam půjdeme v pondělí na hůlkování . Chtělo by to něco slavnostního, budou Velikonoce, říkala jsem si. Tak mi napadl Vyšehrad. Miluji to místo, které je spjato s nejstarší historií Přemyslovců, které se za vlády  krále Vratislava II, stalo překvapivě  královským sídlem, neboť Vratislav II. sem kolem r. 1070 přesídlil z Pražského hradu. Prostě mám pro Vyšehrad slabost.

Celý článek...
 
Naše první jarní hůlkování – 21.3.2011 Tisk Email
Úvod
Napsal uživatel Helena Pecková   
Neděle, 27 Březen 2011 21:02

Konečně nám začalo  jaro! Tolik očekávané sluníčko se na nás po dlouhé zimě opět usmálo. Je to hned veselejší, ráno ptáci ladí své noty a zpívají jak o závod. Den se prodloužil a lidi jsou nějak veselejší. Sedím v kuchyni na točící židli, jak na bidýlku s notebookem na lince. Kočka marně hledá svůj pelíšek, vše je vystěhované, bude se malovat. Hlavou mi běží film dnešního dne. Prvního jarního dne. Sice byla ráno ještě pěkná zima, ale sluníčko se usmívalo na celou pusu a vykouzlilo tak úsměv na tvářích lidí, co ráno spěchali do práce. Fakt byli jiní.

Celý článek...
 
Rok zajíce. Tisk Email
Úvod
Napsal uživatel MUDr. Jitka Mašková - Švejdová   
Sobota, 19 Únor 2011 20:30

V únoru 2011 jsme vstoupili do roku zajíce, kovového zajíce a co nám přinese? Zajíc je opatrný, rád kličkuje,  dává přednost kamarádům před rodinou. Nerozbíjí si hlavu, nebojuje, klidně si změní své názory. Ale o to spíše může klidně přežívat, tvořit, budovat si svůj domov. Je taktikem, který klidně obejde překážky a tak uspěje.

Celý článek...
 
Ordinace léčebné rehabilitace představuje své zaměstnance. Tisk Email
Úvod
Napsal uživatel Administrator   
Neděle, 23 Leden 2011 22:27

Rok 2010 byl pro Ordinaci léčebné rehabilitace plný změn. Zaměstnanci odcházeli a zaměstnanci přicházeli. Od 1.října 2010 na tělocvičně pracují nové fyzioterapeutky, a tak jsem jim položila několik otázek, aby se Vám mohli představit. Odpovídají: Mgr. Lenka Scholzová a Mgr. Klára Kolaříková

Celý článek...
 
Sčítání lidu v celé EU. Tisk Email
Úvod
Napsal uživatel MUDr. Jitka Mašková - Švejdová   
Pátek, 11 Březen 2011 10:18

Těším se na sčítání lidu, mám ráda statistická data, na rozdíl od úvah mnoha novinářů, politologů, blogařů a i politiků, čísla mají výpovědní hodnotu. A taky  se mě sčítání lidu dotýká i jako křesťanky.

Celý článek...
 
Termíny Nordické chůze na Jižním Městě Tisk Email
Úvod
Napsal uživatel Administrator   
Sobota, 05 Únor 2011 20:30
Termíny na r. 2011 - každé 3. pondělí v měsíci, tedy konkrétně: 17. ledna, 21. února, 21. března, 18. dubna, 16. května, 20. června, (prázdninové termíny po vzájemné dohodě), 19. září, 17. října, 21. listopadu, 19. prosince. Scházíme se na 17hod. před Komunitním centrem matky Terezy. Zváni jsou všichni. Pro koho bude tempo příliš rychlé se během prvních 10ti min může vrátit.
 
Krmím přesně podle návodu Tisk Email
Úvod
Napsal uživatel Michaela Čermáková   
Neděle, 23 Leden 2011 20:00

Byla jsem v parku s vnukem a s pejsky. Šimon se snažil o otevřenou zlomeninu na prolézačce a mí dva kavalíři hráli hru na „lovce holubů“. Vypadalo to, že se všichni dobře baví včetně pohodových pražských pipin. „Dobrý den, máte tu místo?“ U lavičky se zastavil chlap jak z Večerníčku; hotový Rumcajs. I ten plnovous seděl, jen proporčně by se do televize asi nevešel. Měl určitě dva metry a na váhu dobrých dvě stě kilo. Za ním se táhl přerostlý a děsivě tlustý rotvajler.

Celý článek...
 
« ZačátekPředchozí12345678910DalšíKonec »

Strana 7 z 14