E-magazín o pohybu, zdravém vývoji, ergonomii, sportu a cestování.

Pohyb

Pohyb je označení pro změnu v čase. Většinou pod pohybem rozumíme změnu polohy, vzhledem k někomu či něčemu. Pohyb je základním projevem existence hmoty. Tak toto jsou hesla z encyklopedie.

Živý pohyb je zcela jiná kategorie. K živému pohybu patří přívlastky krásný vznosný, okouzlující. Ano, můžeme se postavit proti přírodě a pohybovat se zhrouceně, sklesle. Je to na nás. Poohlídněme se v přírodě – kolik krásy je v našlapování kočky, v běhu srnky nebo v letu ptáka.



Hůlkování kolem Hostivařské přehrady do Petrovic - 16.4.2012 Tisk Email
Pohyb
Napsal uživatel Helena Pecková   
Čtvrtek, 07 Listopad 2013 19:42

 

Od rána lilo jako z konve. Déšť mě probudil před 5. hodinou a nepřestával, ani když jsem šla před 7. hodinou z domova. Byla zima a vítr, psa by ven nevyhnal. I přes nepřízeň počasí jsem šla s batůžkem a hůlkami do práce. Dnes je přeci hůlkování.

Celý článek...
 
Když se nudíš, mazej na houby! aneb Houbový pekáček Tisk Email
Pohyb
Napsal uživatel Michaela Čermáková   
Středa, 25 Září 2013 19:12

A je to tady, přátelé! Už rostou, a kromě krupicové kaše a pudingu je najde naše rodina úplně v každém jídle. Tedy občas i v té kaši… mi tam vloni při vaření spadlo pár usušených plátků hříbků a vnuk to řeší ještě letos J

Protože smaženice, maso na houbách a bramboračka už jsou „out“, posílám jeden naprosto úžasný recept, který jsem dostala od Pepy Tichého z Čáslavi, za což mu nepřestanu do smrti děkovat. 

Celý článek...
 
Hůlkování z 19.3.2012 – po Milíčovských kopcích k rybníku Tisk Email
Pohyb
Napsal uživatel Helena Pecková   
Úterý, 20 Březen 2012 19:54

Dnes má svátek Josef a to je neklamné znamení příchodu jara. Vzpomněla jsem na svého dědečka, který říkával, že na Josefa už pásli housata bosi. Nejsme tak otužilí, ale pár odvážlivců už dnes do práce vyrazilo v kraťasech. Také naše kočka Vendulka už začala se „svlékáním“ svého kožichu. Chumáčky srsti trousí kolem sebe a neustále se čistí. Teď zasedla na svoji deku na židli vedle mne a sleduje černé klapky klávesnice a monitor. Člověk by úplně věřil, že čte, co píši. Chvílemi mi strká hlavičkou do ruky, možná bych měla psát o ptáčcích, které jí náramně venku zajímají. Chvíli ještě do mě strká hlavičkou a pak se konečně stočí do klubíčka a já můžu psát.

Celý článek...
 
Hůlkování z 16.ledna 2012 - kolem Hostivařské přehrady Tisk Email
Pohyb
Napsal uživatel Helena Pecková   
Pondělí, 30 Leden 2012 09:01

Je skoro 23 hod., když zasedám k počítači, který mě hned po přihlášení vítá. A já si uvědomuji, jak je to milé. V kuchyni je teploučko, hraje  rádio a kočka Vendulka spí stočená do klubíčka. Dělá, že tu není. Bojí se, abych jí nedala do jejího pelíšku na schodiště, kde je pěkná zima.Tak mi bude dělat společnost po dobu psaní. Mám, ráda tuto noční dobu, všude je ticho a  moje myšlenky plují uplynulým dnem. Už je 16. v tomto roce, docela to letí.

Celý článek...
 
Poslední hůlkování v roce 2011 ze dne 19.12. - k Hostivařské přehradě Tisk Email
Pohyb
Napsal uživatel Helena Pecková   
Středa, 21 Prosinec 2011 22:02

Včera jsme zapálili poslední svíčku na adventním věnci. Byla Zlatá neděle a to znamená, že Ježíšek už je  opravdu za dveřmi. Vždy jsem  měla ráda tu nádhernou dobu očekávání - advent. Přípravy, pečení,  zdobení cukroví, balení dárků i vánoční úklid, prostě vše, co k Vánocům patří. A tak jsem se těšila i na naše předvánoční hůlkování. Byla jsem zvědava, zda vůbec někdo přijde.

Celý článek...
 
Hůlkování z 20.2.2012 z JM na Roztyly Tisk Email
Pohyb
Napsal uživatel Helena Pecková   
Středa, 22 Únor 2012 22:40

Za okny bylo jaro. Sluníčko celý den svítilo a andělé dostali za úkol vysmejčit oblohu. Tam, kam sluníčko nemohlo, se krčily malé hromádky sněhu. Minulý týden ještě děti sáňkovaly na kopcích na Jížáku, dnes už sníh byl jen tu a tam. Hned to bylo nějak veselejší.

Celý článek...
 
10.díl SERIÁLU PES NA ZKOUŠKU - Lovec Tisk Email
Pohyb
Napsal uživatel Michaela Čermáková   
Neděle, 29 Leden 2012 12:09

Po mých rodičích jsme zdědili takovou mini chaloupku – chajdaloupku, jak říkala Lucka, když jí bylo pět; nic moc velkého, ale v kouzelném prostředí na rozhraní Vysočiny a středočeského kraje. Jsou tam krásné lesy a velký rybník, ve kterém svorně plavou lidi, psi, koně, užovky, kachničky, labutě i ryby. Pobývám tu už od mala a tak mi místní  dávno odpustili, že jsem „městská naplavenina“, a já sem jezdím náruživě ráda. Celý víkend trávím na zahradě, kde se snažím vypěstovat nějakou tu zeleninu, pár jahod na ovocné knedlíky a  kytičku do vázy.

Celý článek...
 
9.díl seriálu PES NA ZKOUŠKU - Svod dorostu Tisk Email
Pohyb
Napsal uživatel Michaela Čermáková   
Středa, 14 Prosinec 2011 15:50

A je to tady. Dnes jdeme s naší malou poprvé do kynologické společnosti, k odborníkům na slovo vzatým – na svod dorostu. Budou jí tam prohlížet, posuzovat,  hodnotit a okukovat a já už teď vím, že jestli řeknou o Tofínce něco ošklivého, popadnu jí do náruče a uteču. Pro nás je ta nejkrásnější a je mi úplně jedno, co si ta slavná komise o ní bude myslet. Vlastně mi na tom ani trochu nezáleží a, když nad tím tak přemýšlím, ani to nemáme zapotřebí, takže můžeme zase klidně otočit auto a jet domů.

Celý článek...
 
« ZačátekPředchozí123456789DalšíKonec »

Strana 2 z 9