E-magazín o pohybu, zdravém vývoji, ergonomii, sportu a cestování.

Pohyb

Pohyb je označení pro změnu v čase. Většinou pod pohybem rozumíme změnu polohy, vzhledem k někomu či něčemu. Pohyb je základním projevem existence hmoty. Tak toto jsou hesla z encyklopedie.

Živý pohyb je zcela jiná kategorie. K živému pohybu patří přívlastky krásný vznosný, okouzlující. Ano, můžeme se postavit proti přírodě a pohybovat se zhrouceně, sklesle. Je to na nás. Poohlídněme se v přírodě – kolik krásy je v našlapování kočky, v běhu srnky nebo v letu ptáka.



Křest audionahrávky Zpěv draků. Tisk Email
Pohyb
Napsal uživatel Administrator   
Pátek, 31 Červenec 2009 09:05

Spoluautorkou je paní Michaela Čermáková, jejíž dva seriály si můžete přečíst v našem e-časopisu.

Křest audionahrávky Zpěv draků se konal 23.června 2009 v Music Baru Archa v Plzni.

Celý článek...
 
Rychleji a dále – dobytí Měsíce. Tisk Email
Pohyb
Napsal uživatel Luboš Mašek   
Čtvrtek, 23 Červenec 2009 19:49

Dne 20.7.1969 dovršila mise Apollo 11 své poslání a lunární modul Orel úspěšně přistál na Měsíci. Tato událost se stala právě v červenci před čtyřiceti lety. Věnujeme jí dnešní článek  v naší sérii  „Rychleji a dále“,  protože je činem, kde se člověk , vzhledem k zemi, pohyboval doposud nejrychleji a dostal se prozatím nejdále od Země, navštívil nejbližší planetu a dokázal se ve zdraví na Zemi vrátit.

Celý článek...
 
Hledáme sport pro tatínka Tisk Email
Pohyb
Napsal uživatel Zuzana Lindová   
Úterý, 23 Červen 2009 09:00

Je spousta možností, jak mohou tatínci trávit se svými ratolestmi volný čas. Záleží tedy především na tatínkovi samotném. Já jsem to pracovně nazvala „jakého je tatínek druhu“. Druhů tatínků je bezpočet, ale některé druhy čítají více jedinců, takže jsou lépe viditelné.

Celý článek...
 
Rychleji a dále – balonové létání, Steve Fossett. Tisk Email
Pohyb
Napsal uživatel Luboš Mašek   
Čtvrtek, 18 Červen 2009 18:57

Článek je napsán k 7.výročí /19.června 2002/ úspěšného startu balonu Spirit of freedom, který obletěl Zemi bez mezipřistání. V sérii článků „Rychleji a dále“ jsme se naposledy zastavili u vývoje jízdního kola a letmo se seznámili s cyklistickým fenoménem Lance Armstrongem. Dnes se zastavíme u historicky prvního zařízení, které kdy vzlétlo a pokusíme se nastínit profil jednoho z největších dobrodruhů, který se na Zemi narodil a bohužel také již zemřel.

 

Celý článek...
 
Rychleji a dále – cyklistický fenomén Lance Armstrong Tisk Email
Pohyb
Napsal uživatel Luboš Mašek   
Neděle, 05 Duben 2009 20:21

V sérii článků „Rychleji a dále“ se budeme věnovat velmi rozšířenému dopravnímu prostředku, kterým je jízdní kolo. Seznámíme se s jeho historií, popíšeme si jeho vývojová stadia, zastavíme se u významných cyklistických závodů a seznámíme se s Lance Armstrongem. 

Celý článek...
 
V sobotu 13.června....... Tisk Email
Pohyb
Napsal uživatel Mgr. Anna Steinerová   
Úterý, 23 Červen 2009 07:24

!!!! e-časopis Cesta opět překvapil. Zajímá se o pohyb nejen tělesný, ale i o pohyb ve společnosti. Ale unikátní je to, že paparazziové jsou nahrazeni přímo aktéry společenských akcí. Dejme tedy již slovo naší redaktorce Mgr. Anně Steinerové, za svobodna Frančeové.

Celý článek...
 
Stěhování aneb když se hýbe celé vaše živobytí Tisk Email
Pohyb
Napsal uživatel Zuzana Lindová   
Úterý, 16 Červen 2009 09:01

Máme to za sebou a bydlíme v novém. Můj život byl obohacen o spoustu nových poznatků a zkušeností. A i když se to může zdát divné, takto mě obohatilo právě stěhování. Tak například by mě nikdy nenapadlo, kolik zbytečných věcí jsem byla schopná doposud nashromáždit. Věcí, které nikdy neměly svoje místo a vždy, když jsem na ně narazila, přesunula jsem je někam, kde by překážely o něco méně. S myšlenkou, že vyhodit to můžu vždycky a třeba se to bude ještě k něčemu hodit, jsem neustále přesouvala nepotřebné krámy ze šuplíku do jiného šuplíku, odtamtud do skříně, ve které bylo časem potřeba uvolnit místo něčemu jinému, a tak věc putovala na vysokou skříň, kde na ni nebylo vidět a nebo pod postel. A pak se na ty krámy postupně zapomnělo, protože nikdy k ničemu potřeba nebyly. A záhadným způsobem jich stále přibývalo a přibývalo, až nebylo kam co dát.

Celý článek...
 
Hledáme sport pro dítě Tisk Email
Pohyb
Napsal uživatel Zuzana Lindová   
Neděle, 29 Březen 2009 11:59

Každý rodič jistě někdy řešil otázku, jakou vybrat pro dítě vhodnou aktivitu. Moje myšlenky v tomto ohledu směřovaly především k tomu, jak dítě co nejúčiněji a s co možná nejmenší námahou utahat, unavit a vyčerpat jeho nekonečnou energii. A především, aby to byla aktivita, která přinese dítěti i rodičům zábavu a potěšení. 

Celý článek...
 
« ZačátekPředchozí123456789DalšíKonec »

Strana 8 z 9