E-magazín o pohybu, zdravém vývoji, ergonomii, sportu a cestování.

Pohyb

Pohyb je označení pro změnu v čase. Většinou pod pohybem rozumíme změnu polohy, vzhledem k někomu či něčemu. Pohyb je základním projevem existence hmoty. Tak toto jsou hesla z encyklopedie.

Živý pohyb je zcela jiná kategorie. K živému pohybu patří přívlastky krásný vznosný, okouzlující. Ano, můžeme se postavit proti přírodě a pohybovat se zhrouceně, sklesle. Je to na nás. Poohlídněme se v přírodě – kolik krásy je v našlapování kočky, v běhu srnky nebo v letu ptáka.



Pes na zkoušku /1.díl seriálu/ Tisk Email
Pohyb
Napsal uživatel Michaela Čermáková   
Neděle, 13 Únor 2011 21:40

„Ne, ne, ne! Žádný pes do bytu.“ Ke štěstí mi stačily strašilky. Ještě dnes si vzpomínám, jak jsem v prosinci lítala okolo řeky a hledala zelené lupení. A rybičky, které se množily jako vzteklé, takže se akvárko podobalo nudlové polévce… a křeček. Ten utekl a uhnízdil se za nerozebratelnou stěnou v obýváku…Proč si musí moje rodina vždycky vymyslet něco naprosto šíleného?

Celý článek...
 
Sport a účes 1 Tisk Email
Pohyb
Napsal uživatel Administrator   
Pondělí, 17 Leden 2011 09:39

Časopis o pohybu bude v roce 2011 přinášet informace i o tom, jak být při sportu krásná. A že to skutečně je možné, nás zajisté přesvědčí velmi šikovná a výtvarně nadaná kadeřnice Lenka Hussarová. Lenku najdete na Pražském Jižním Městě v blízkosti Metra /773614228/. Postupně se od Lenky dozvíme jak ošetřovat naše vlasy vystavené sluníčku i mrazu, jaké účesy zvolit do vody anebo pod helmu kola i jak si nechat upravit účes na taneční soutěž. A samozřejmě Lenka ráda zodpoví i Vaše dotazy.

Celý článek...
 
Zvířata v pohybu 12 – Páni tvorstva Tisk Email
Pohyb
Napsal uživatel Michaela Čermáková   
Sobota, 25 Prosinec 2010 22:46

Klouzala jsem se dnes ráno na mramorové kolonádě okolo Kongresového centra a závistivě jsem sledovala svoje dva pejsky, kteří se po tom „zrcadle“ spokojeně honili. Okolo prosvištěl důchodce od vedle, vláčený přerostlým boxerem. Ani nestačil pozdravit, jaký to byl fofr.

Celý článek...
 
Výlet s Míšou… Tisk Email
Pohyb
Napsal uživatel MUDr. Jitka Mašková - Švejdová   
Neděle, 28 Listopad 2010 15:26

Kdo čte články od paní Míši Čermákové, jistě již tuší, že Míša je vtipná žena mnoha řemesel. Číst její články je však slabý odvar od přímého trávení s ní volného času. Nikdo, kdo prožívá den s Míšou se zajisté nenudí. A tak každým rokem využíváme jejího pozvání na chatu na Zbýšově. Zde v klidné vesničce u Čáslavi tráví prázdniny vždy mnoho kavalírů a jejich přátel. Zde strávený den je intenzivní o prožitky vzájemného soužití psů a lidí. Člověk sem přijíždí s jedním dvěma kavalíry a začlení se do organizované psí smečky.

Celý článek...
 
Zvířata v pohybu 9 – Motýli Tisk Email
Pohyb
Napsal uživatel Michaela Čermáková   
Čtvrtek, 21 Říjen 2010 14:43

Babička vždycky tvrdila, že správný živočich má mít dvě nebo čtyři nohy. Pokud jich má více nebo méně, je podezřelý. Výjimku udělila pouze včelám – ty jsou užitečné a motýlům; to pro tu jejich krásu, pravila.

Celý článek...
 
Zvířata v pohybu 11 – Vosy, včely, sršáni Tisk Email
Pohyb
Napsal uživatel Michaela Čermáková   
Čtvrtek, 16 Prosinec 2010 15:20

Je to hmyz blanokřídlý a většinou užitečný, protože kromě jiného donutí k pohybu i lidi dokonale líné a kroku navíc zvažující. Vím, o čem mluvím, protože mám roztomilou alergii na vosí a včelí bodnutí – dostanu žihadlo do nohy, ale oteču na krku; jak říkám, kuriózní…

Celý článek...
 
Zvířata v pohybu 10 – Brouci oškliváci Tisk Email
Pohyb
Napsal uživatel Michaela Čermáková   
Čtvrtek, 18 Listopad 2010 21:59

„No fůj, co je to za ohavnost,“ dcera se zhnuseným výrazem sledovala zeleného opancéřovaného brouka, který seděl na překrásně zralé malině a než jsem jí stačila varovat, dloubla do něj větvičkou; tedy aby jako uhnul. Zeleňous neuhnul, zato zasmrděl celou malinu a teprve potom důstojně odkráčel na napnutých nožkách páchnout jinam.

Celý článek...
 
Zvířata v pohybu 8 – Ptáci nelétavci Tisk Email
Pohyb
Napsal uživatel Michaela Čermáková   
Pondělí, 13 Září 2010 20:19

Když se řekne pták, každý hned pomyslí na to, jak nádherné je létat, dívat se na zemi z povětří, nechat se nadnášet vzdušnými víry a cítit pod křídly vítr, ale ne všichni ptáci to umí. Například takový australský kiwi nebo ptakopysk toho mnoho nenalétají…drží se pěkně při zemi a o nebeských výšinách si mohou nechat tak akorát zdát.
Na svojí neschopnost létat doplatili blbouni nejapní i krocani.

Celý článek...
 
« ZačátekPředchozí123456789DalšíKonec »

Strana 5 z 9