E-magazín o pohybu, zdravém vývoji, ergonomii, sportu a cestování.

Pohyb

Pohyb je označení pro změnu v čase. Většinou pod pohybem rozumíme změnu polohy, vzhledem k někomu či něčemu. Pohyb je základním projevem existence hmoty. Tak toto jsou hesla z encyklopedie.

Živý pohyb je zcela jiná kategorie. K živému pohybu patří přívlastky krásný vznosný, okouzlující. Ano, můžeme se postavit proti přírodě a pohybovat se zhrouceně, sklesle. Je to na nás. Poohlídněme se v přírodě – kolik krásy je v našlapování kočky, v běhu srnky nebo v letu ptáka.



5. díl seriálu PES NA ZKOUŠKU - Máme štěňátko Tisk Email
Pohyb
Napsal uživatel Michaela Čermáková   
Úterý, 24 Květen 2011 17:31

„Lucko, Honzíku, nechte už to štěně na pokoji. Víte co říkal pan Král, že musí hodně spát… Tak už dost!“
Vyháním děti od pelíšku, ale sama bych nejraději nic jiného nedělala, než se mazlila s naší malou psí holčičkou. Je naprosto úžasná a kromě toho, že je nádherná, je také neobyčejně inteligentní. Za ty tři dny, co jí máme doma i manžel poznal, že je to zcela vyjímečné stvoření. Sice se mi směje a Tofince říká „anštajnová“, ale já ho znám a tak dobře vím, že i on je z pejska celý pryč.

Celý článek...
 
Mňouček Tisk Email
Pohyb
Napsal uživatel Helena Pecková   
Středa, 18 Květen 2011 17:23

Už je to pěkná řádka let, tehdy chodila dcera asi do čtvťáku, když přijela ze školy domů s chlupatým klubíčkem s proužkami. Než jsem stačila cokoliv říci, vysvětlila mi, že byly s kámoškou v tržnici v Holešovicích a nějaký pán tam rozdával koťata. „Víš mami, ono chtělo domov, tak jsem si ho vzala“,  řekla a dodala, že  je to kluk a bude to Matěj. A bylo. Moc radosti jsem z toho neměla, ale co jsem mohla dělat.

Celý článek...
 
Naše štěňátko - 4.díl seriálu PES NA ZKOUŠKU Tisk Email
Pohyb
Napsal uživatel Michaela Čermáková   
Pátek, 08 Duben 2011 19:27

Konečně jsme se dočkali. Fenka u Králů porodila před měsícem pět potomků a my se můžeme přijít podívat a hlavně si vybrat, protože jsou mezi nimi hned dva psí chlapečci.

Celý článek...
 
Účes a sportovní helma - Lenka Hussarová Tisk Email
Pohyb
Napsal uživatel Administrator   
Neděle, 27 Březen 2011 21:37

Časopis o pohybu bude v roce 2011 přinášet informace i o tom, jak být při sportu krásná. A že to skutečně je možné, nás zajisté přesvědčí velmi šikovná a výtvarně nadaná kadeřnice Lenka Hussarová. Lenku najdete na Pražském Jižním Městě v blízkosti Metra /773614228/. Postupně se od Lenky dozvíme jak ošetřovat naše vlasy vystavené sluníčku i mrazu, jaké účesy zvolit do vody anebo pod helmu kola i jak si nechat upravit účes na taneční soutěž. A samozřejmě Lenka ráda zodpoví i Vaše dotazy.

Celý článek...
 
Vybíráme štěňátko /2.díl seriálu Pes na zkoušku Tisk Email
Pohyb
Napsal uživatel Michaela Čermáková   
Pátek, 11 Březen 2011 22:36

„Proč mě tu nikdo neposlouchá? Slyšíte? Přestaňte se hádat, ale hned!“ Lucka naposledy blýskla očima a Martin vrazil zaťaté pěsti do kapes. Do jejich zuřivé debaty jsem vstoupila právě včas; manžel už měl na krku naběhlé žíly a dcera rudé fleky. Mají vzácně stejnou povahu a když na sebe narazí, duní to celým bytem. Důvodem dnešního sporu byl, jak také jinak, zase pes.

Celý článek...
 
BÁSNÍK A SEDLÁK - Delicie Nerková Tisk Email
Pohyb
Napsal uživatel Administrator   
Pátek, 08 Duben 2011 18:18

Dětství prožil v  idylickém podhůří, na vesnici poloprázdné po odchodu německých nepřátel i přátel. Vzpomíná na kopečnaté louky plné pasoucích se koní a krav, na hry s bráchou i kluky ze vsi.Tenkrát mu vůbec nepřišlo, že by si měl dělat starosti s nějakou zrakovou vadou. Večer, když už neviděl na ztemnělý svět venku, býval už doma. Tak co.

Celý článek...
 
Kam pro štěně /3.díl seriálu pes na zkoušku/ Tisk Email
Pohyb
Napsal uživatel Michaela Čermáková   
Neděle, 27 Březen 2011 21:18

Rasu bychom tedy měli; a že by to měl být raději pejsek než fenka, tak na tom jsme se shodli také – vlastní štěňátka rozhodně neplánujeme. Chceme kamaráda pro děti a společníka pro celou rodinu... (Hlavně někoho, kdo mě bude poslouchat, nebude odmlouvat a bude se se mnou mazlit.) Dcera našla internetové stránky klubu chovatelů, protože jsme se již předem dohodli, že náš pejsek bude s průkazem původu. Tedy ne že by nám na tom až tak záleželo, ale sousedka si před rokem koupila psa „zaručeně čistokrevného“ a místo deklarované mírné rasy jí ze štěněte vyrostl půl děs půl běs neurčitého plemene.

Celý článek...
 
Hůlkování z JM k Hostivařské přehradě a zpět dne 21.2.2011 Tisk Email
Pohyb
Napsal uživatel Helena Pecková   
Pátek, 11 Březen 2011 11:19

Byl poměrně mrazivý den. Paní zima nám tak dala na vědomí, že pořád vládne ona. Během dne poletoval sníh a tak byly cesty místy jak pocukrované. U kostela se nás sešlo 8 a po krátké poradě jsme vybraly na naší procházku cestu k Hostivařské přehradě. Musíme přeci prozkoumat, zda už v létě bude přehrada připravena na nápor koupajících.

Celý článek...
 
« ZačátekPředchozí123456789DalšíKonec »

Strana 4 z 9