E-magazín o pohybu, zdravém vývoji, ergonomii, sportu a cestování.

Pohyb

Pohyb je označení pro změnu v čase. Většinou pod pohybem rozumíme změnu polohy, vzhledem k někomu či něčemu. Pohyb je základním projevem existence hmoty. Tak toto jsou hesla z encyklopedie.

Živý pohyb je zcela jiná kategorie. K živému pohybu patří přívlastky krásný vznosný, okouzlující. Ano, můžeme se postavit proti přírodě a pohybovat se zhrouceně, sklesle. Je to na nás. Poohlídněme se v přírodě – kolik krásy je v našlapování kočky, v běhu srnky nebo v letu ptáka.



KDO SI HRAJE, NEZLOBÍ ! - NAUČÍME VÁS HRÁT BRIDŽ – VÍTÁME NOVÁČKY ! - autorka Anna Johana Nyklová Tisk Email
Pohyb
Napsal uživatel Administrator   
Úterý, 13 Prosinec 2011 22:33

KDO  SI  HRAJE,  NEZLOBÍ ! To platí hlavně pro děti, ale pro nás, zralé lidičky se dá říct, že KDO  SI  HRAJE,  TEN  SE  NENUDÍ !

Celý článek...
 
Hůlkování v Krčském lese dne 21.11.2011 Tisk Email
Pohyb
Napsal uživatel Helena Pecková   
Pátek, 25 Listopad 2011 22:47

Ženu z práce na poslední chvíli. V pološeru rozeznávám překážku. Co to má znamenat?, říkám si a obíhám drátěný plot, kterým mám zatarasenou cestu přes Centrální park ke stanovišti  na Hájích. Zase se něco kope, to už tu fakt dlouho nebylo. Nedávno se zde dělala asfaltová cesta, teď je tu výkop.V  blízkosti kostela opět frmol. Pořád se ještě pořádají farmářské trhy. Kdyby tu tak byly výpěstky a výrobky od farmářů, ale…Mezi stánky s uzeninami visely šály a kolem se motaly davy lidí, kabely s elektřinou a auta prodejců. Blázinec je určitě klidnější, myslím si a vyhlížím, kdo přijde.

Celý článek...
 
Podzimní hůlkování na Vyšehradě dne 17.10.2011 Tisk Email
Pohyb
Napsal uživatel Helena Pecková   
Pátek, 21 Říjen 2011 21:19

Jak jsem se na dnešní den těšila, na hůlkování, na úžasnou partu lidí, na báječný čas, který vždy spolu strávíme! Od července jsem na hůlkování nebyla a moc mi to chybělo. Dnes odpoledne jsem měla ještě rehábku, aby nohy dobře šlapaly a před 17. hod.. jsem již vyhlížela, kdo dnes přijde. Byla jsem moc mile překvapena, kolik se nás sešlo. Přišla i nová děvčata, takže se krásně rozrůstáme. Paní doktorka Mašková – Švejdová, zakladatelka našeho hůlkování, by měla jistě radost.

Celý článek...
 
3. ročník hůlkování v Krkonoších a Jizerských horách 10. 6. 2011 – 12. 6. 2011 Tisk Email
Pohyb
Napsal uživatel Helena Pecková   
Pátek, 26 Srpen 2011 20:18

Konečně jsme se dočkali a byl před námi úžasný víkend nordické chůze v Krkonoších. Naše parta se opět sešla u paní  Simony Dolejší v pensionu Simona na Sachrově kopci v Harrachově, jako loni.

Celý článek...
 
6.díl seriálu PES NA ZKOUŠKU - Naše malá hvězda Tisk Email
Pohyb
Napsal uživatel Michaela Čermáková   
Pondělí, 18 Červenec 2011 08:44
Už si ani nepamatuji jaké to bylo, když jsme byli bez psa; a přitom je Tofinka u nás sotva tři měsíce. Pan Král se přijel podívat… Samozřejmě že předstíral, že pravým důvodem návštěvy je předání průkazu původu, ale hned jak vešel do dveří, mi bylo jasné, že přijel na kontrolu. Pomazlil se se štěnětem, kouknul mu do tlamičky na zoubky a hned se vyptával, co už všechno umí.
 
Celý článek...
 
8.díl seriálu PES NA ZKOUŠKU - Cvičíme jak o život Tisk Email
Pohyb
Napsal uživatel Michaela Čermáková   
Pátek, 21 Říjen 2011 19:51

„Tofi, k nóóóze“, zavelela jsem hlasitě a vykročila za hubenou paní s dalmatinem. Byla jsem na třetí hodině výcviku psa na místním cvičáku a po pravdě, přišlo mi to celé dost na hlavu.

Celý článek...
 
7.díl seriálu PES NA ZKOUŠKU - Nemocný pes Tisk Email
Pohyb
Napsal uživatel Michaela Čermáková   
Středa, 17 Srpen 2011 17:11

K veterináři jsem naše štěně odvezla hned ten večer, co spolykala na konferenčním stolku zapomenutou čokoládu. Fenka nevypadala nějak nemocně. V autě mi olízala nos a v čekárně se vehementně dožadovala vpuštění do ordinace. V paměti jí zřejmě utkvěl pouze pamlsek, který dostala od pana doktora při druhém očkování. To, že jí do boku píchl jehlou, mu už určitě odpustila.

Celý článek...
 
Pohyb na slunci - Lenka Hussarová Tisk Email
Pohyb
Napsal uživatel Administrator   
Úterý, 24 Květen 2011 18:10

Časopis o pohybu bude v roce 2011 přinášet informace i o tom, jak být při sportu krásná. A že to skutečně je možné, nás zajisté přesvědčí velmi šikovná a výtvarně nadaná kadeřnice Lenka Hussarová. Lenku najdete na Pražském Jižním Městě v blízkosti Metra /773614228/. Postupně se od Lenky dozvíme jak ošetřovat naše vlasy vystavené sluníčku i mrazu, jaké účesy zvolit do vody anebo pod helmu kola i jak si nechat upravit účes na taneční soutěž. A samozřejmě Lenka ráda zodpoví i Vaše dotazy.

Celý článek...
 
« ZačátekPředchozí123456789DalšíKonec »

Strana 3 z 9