E-magazín o pohybu, zdravém vývoji, ergonomii, sportu a cestování.

Sport

Slovo sport znamená obveselení, rozptýlení, vlastně útěk od práce, od povinnosti k zábavě.

Pojmem sport je dnes obvykle označována pohybová (fyzická) aktivita provozovaná podle určitých pravidel a zvyklostí, jejíž výsledky jsou navíc měřitelné nebo porovnatelné s jinými provozovateli téhož sportovního odvětví.



NORDIC WALKING - 3.díl - Kdo mi nejlépe poradí - autorka Simona Dolejší Tisk Email
Sport
Napsal uživatel Administrator   
Úterý, 24 Květen 2011 17:52

Pokud jste s námi absolvovali první dvě lekce víte, proč zvolit nordic walking a jak se na první kroky vybavit. Pro správné a efektivní zvládnutí a správné provádění techniky pro maximální efektivitu působení nordic walkingu na tělesnou a duševní kondici doporučujeme absolvovat lekce pod odborným vedením.

Celý článek...
 
FITNESS BOTY S „HOUPAVOU“ PODRÁŽKOU Tisk Email
Sport
Napsal uživatel Zlatka Popelková   
Úterý, 12 Duben 2011 21:42
Také jste si koupili tyhle sportovní boty? Dozvěděla jsem se o nich loni. Objevily se v reklamách. Přečetla jsem si, že tento „kolébkový“ typ podrážky je našemu tělíčku prospěšný hlavně tím, že má nutit tělo automaticky se narovnat. “Ha“, řekla jsem si, “to potřebuji!“ Zvláště teď, po zimě. Člověk nosí batoh (a nachýlením ramen vyrovnává tíhu), bezděky se v mrazu choulí, na sjezdovkách se taky příliš nenarovná – to spíš při pohybu na běžkách.
Celý článek...
 
SNĚŽNICE – ohlas k předešlým článkům /vlastní zkušenost/ Tisk Email
Sport
Napsal uživatel Zlatka Popelková   
Úterý, 12 Duben 2011 21:20

Zkusila jsem pohyb na sněhu na všem možném – sjezdovky, běžky, skialpy, snowboard. Letos v zimě jsem si všimla, že se i na krkonošských zimních cestách začali objevovat chodci na sněžnicích. Jaké je v tom kouzlo, vždyť se na nich s kopce NEDÁ JET? Tak jsem to zkusila.

Celý článek...
 
NORDIC WALKING - 1.díl - chůze pro začátečníky, ale také pro pokročilé - Simona Dolejší Tisk Email
Sport
Napsal uživatel Administrator   
Neděle, 27 Březen 2011 21:28

Mezi témata, jejichž propagace se nejčastěji objevuje v médiích, patří podpora zdraví. Zaručené léky, nejmodernější zdravotní pomůcky, inzeráty garantující hubnutí bez námahy a další. Pokud se vydáte touto cestou, je jisté jen jedno. Zaručeně přijdete o nemálo finančních prostředků. Ušetříte si je, pokud vezmete na vědomí, že bez aktivního pohybu ke kýženému výsledku nedojdete. Je třeba si ale uvědomit, že kýženého efektu dosáhnete pouze a jedině aktivním pohybem, a jako bonus výrazně ušetříte.

Celý článek...
 
Nordické hole na Lipně Tisk Email
Sport
Napsal uživatel Administrator   
Pátek, 11 Březen 2011 22:57

Tak, jak to znám ze zimního stadionu a snad i umím, jsem se rozjela na bruslích po ledové dráze na přehradě Lipno. Ale ouha, pozor! Led nebyl vůbec rovný, povrch
byl růžně hrbolatý, brusle se zařezávaly do ledu, prostě přírodní led se vším co k němu patří. Ta tam byla jistota a pocit, že umím, byť, co by jen jako laik jezdit na
bruslích. Jakýmsi pohybem (nemohu říci bruslením), jsem se posouvala směrem dopředu. A potila se. Bohužel jen strachy.

Celý článek...
 
SERIÁL - NORDIC WALKING - 2.díl - vhodné vybavení - Simona Dolejší Tisk Email
Sport
Napsal uživatel Administrator   
Pátek, 08 Duben 2011 19:39

Ačkoliv vhodné hůlky jsou nejtypičtějším specifikem této pohybové aktivity a ve vrcholné sportovní podobě předmětem takřka samostatné vědní disciplíny, ponechme je až na závěr. K tomu, abyste si severskou chůzi nejprve „osahali“, vám hůlky jistě půjčí. Ať již v klubu nordické chůze, které se postupně, především ve městech zakládají nebo při absolvování víkendových, příp. týdenních kurzů, které vám jistě doporučí každý zkušenější příznivec. Pokud vás tato aktivita zaujme, přinese uspokojení nebo dokonce příslib nápravy zdravotního stavu či regulaci hmotnosti,  je dost času pro vaše rozhodnutí si vhodné hůlky zakoupit.

Celý článek...
 
Elektrokolo pro volný čas, cestu do práce i jako rehabilitační prostředek Tisk Email
Sport
Napsal uživatel Helena Pecková   
Pátek, 11 Březen 2011 23:23

Jaro už klepe na dveře a sluníčko přímo vybízí vyjít do přírody. Potkáváme řadu  pěších turistů, ale i cyklistů.  Firma na  Jižním Městě  reagovala na nově vznikající cyklostezky a neustále rostoucí ceny pohonných hmot a svojí činnost rozšířila o prodej elektrol.Tato kola jsou vhodná i pro seniory a tělesně postižené občany, kterým běžné kolo nevyhovuje vzhledem k pohybovým potížím. Kola jsou vhodná i jako pomůcka při rehabilitaci po operaci kyčelních a koleních kloubů.

Celý článek...
 
Lyžníci 12.2.2011 Tisk Email
Sport
Napsal uživatel MUDr. Jitka Mašková - Švejdová   
Neděle, 20 Únor 2011 20:27

Již tradiční závod města Smržovky se konal v sobotu 12.2.2011 na kopci Kedr za pěkného slunečného dne.  A byla to skutečně legrace, úžasně se bavili všichni závodníci a závodnice i my přihlížející a fandící.

Celý článek...
 
« ZačátekPředchozí12345678DalšíKonec »

Strana 2 z 8