E-magazín o pohybu, zdravém vývoji, ergonomii, sportu a cestování.

Sport

Slovo sport znamená obveselení, rozptýlení, vlastně útěk od práce, od povinnosti k zábavě.

Pojmem sport je dnes obvykle označována pohybová (fyzická) aktivita provozovaná podle určitých pravidel a zvyklostí, jejíž výsledky jsou navíc měřitelné nebo porovnatelné s jinými provozovateli téhož sportovního odvětví.



Cyklistika v Krkonoších Tisk Email
Sport
Napsal uživatel Zlatka Popelková   
Neděle, 29 Březen 2009 21:22

Tak už nám přichází jaro. Konečně přišel den, kdy vytáhneme ze sklepa kolo! Pro jistotu je zkontrolujeme, zda je na naše výlety v pořádku. Jestli si nevěříte, dejte je ještě rychle na generálku k odborníkům. Je lepší, když vám přijdou na opotřebované brzdy dřív, než to zjistíte při sjezdu v takové „čtyřicítce“. A když už vám zbývá jen promyslet, kam jste se ještě na kole nepodívali, zkuste si projet na kole Krkonoše. 

Celý článek...
 
Sportujeme se zvířaty IV. - velbloudi Tisk Email
Sport
Napsal uživatel Michaela Čermáková   
Neděle, 29 Březen 2009 12:28

Sinajská poušť je fascinující. Jasné světlo, neustálý vítr, prach z rozdrcených skal a ostré pižmo velbloudí srsti se mi vybaví pokaždé, když si na ní vzpomenu. Netvrdím, že bych tu, po vzoru beduínů, mohla žít; to tedy nemohla, ale moc ráda se sem vracím. 

Celý článek...
 
Nordic walking aneb „hůlky s sebou“ Tisk Email
Sport
Napsal uživatel Zlatka Popelková   
Sobota, 07 Březen 2009 19:36

Stále váhám, jak se vypořádat se svým přístupem k tomuto sportu. Začala jsem chodit s „hůlkami“, když jsem trénovala na túry ve vysokých horách a pak samozřejmě tam. V komplikovaném terénu vysokohorských stezek jsou hole k nezaplacení. Kamarádi, kteří trénovali na zimní sporty (závody na běžkách nebo skialpinistické) s nimi běhali „nasucho“, když ještě nebyl sníh. Však také chůze s hůlkami vznikla v severských zemích při letním tréninku běžců na lyžích.

Celý článek...
 
Sportujeme se zvířaty III. - agility Tisk Email
Sport
Napsal uživatel Michaela Čermáková   
Sobota, 07 Březen 2009 13:21

Milí návštěvníci Cesty, jak jsem v lednu slíbila, budeme společně objevovat nejrůznější sporty a pohybové aktivity, které může dělat člověk společně s zvířetem. Na březen jsem si pro vás připravila povídání o agility. Agility je sport se psy, který vznikl okolo roku 1978 v Anglii, podle koňského parkuru. Cílem je, aby psovod se svým psem překonal trať s překážkami ve správném směru a pořadí, bez chyb a v co nejlepším čase. Je to pro psy jedna z nejpřirozenějších aktivit - pes ve smečce (společně se svým pánem) spolupracuje při překonávání překážek v honbě za kořistí. Úlovkem se stává pamlsek či hračka a pochvala na konci každého parkuru. 

Celý článek...
 
Lyžovali jsme na Paso del Tonale Tisk Email
Sport
Napsal uživatel Luboš Mašek   
Sobota, 07 Březen 2009 10:16

Co vám říká název Gruppo del´ Adamello, nebo Gruppo della Presanella? Ano, správně, jsme v italské Lombardii v průsmyku Passo del Tonale, ve výšce 1883 m nad mořem a jestli jsme přijeli od Bolzana, tak po pravé ruce máme vrcholy Cima Bleis, M. Tonale Occid a Cima Casaiole a po levé Monticello Paradiso, Ponticello Sup a Ponticello di Mezzo. Lyžařský fanda plesá: 

Celý článek...
 
Nordická chůze na Jižním Městě Tisk Email
Sport
Napsal uživatel MUDr. Jitka Mašková - Švejdová   
Sobota, 07 Březen 2009 17:55

Kdy ? :  3. pondělí v měsíci od 17 hod - 19.1., 16.2., 16.3., 20.4., 18.5., 15.6., 21.9., 19.10., 16.11., !!!!!!! již 14.12.

Kde ? : Metro Háje na parkovišti u kostela

Výlety budou přibližně dvouhodinové. Trasy budeme měnit. S sebou potřebujeme trekkingové hůlky, oblečení i do nepohody a hlavně dobrou náladu. Doma doporučujeme zanechat předsudky, stesky na nemoci, špatnou náladu.

 

Víkend s Nordickou chůzí v Krkonoších 19.-21.6.2009.Týden s Nordickou chůzí v Krkonoších 18.-25.7.2009.

Celý článek...
 
Sbohem, Madesimo! Tisk Email
Sport
Napsal uživatel Zlatka Popelková   
Sobota, 07 Březen 2009 12:45

Jedu lanovkou na Medvědín. Je krásné odpoledne, výhled na hory i údolí…Přemýšlím,
kterou sjezdovku si dám jako první a najednou mě přepadne takový malý, maličký smutek. Už nikdy neuvidím Madesimo. 

Celý článek...
 
Sjezdařina – to je dřina! Tisk Email
Sport
Napsal uživatel Zlatka Popelková   
Sobota, 28 Únor 2009 18:15

Ačkoliv se to nezdá! Řeknete si – jakápak námaha.Takový sjezdař má vždycky u nosu auto, popřípadě ve větších střediscích skibus a na svahu lanovku či vlek! 

Celý článek...
 
« ZačátekPředchozí12345678DalšíKonec »

Strana 7 z 8