E-magazín o pohybu, zdravém vývoji, ergonomii, sportu a cestování.

Úvod
Nordická chůze na Jižním Městě - novinky Tisk Email
Úvod
Napsal uživatel MUDr. Jitka Mašková - Švejdová   
Pátek, 14 Srpen 2009 12:29

Kdy ? :  3. pondělí v měsíci od 17 hod
21.9., 19.10., 16.11., !!!!!!! již 14.12.

Celý článek...
 
Říjen a časopis o pohybu. Tisk Email
Úvod
Napsal uživatel MUDr. Jitka Mašková - Švejdová   
Úterý, 29 Září 2009 11:02

V životě se snažím řídit slovy Luise Armstronga: „Život je jako jazzová trubka, když do ní nefoukáš, nic z ní nevyjde.“. Jenže čím je člověk aktivnější a snaží se dělat věci i pro druhé, tak je blíž vyhoření. Není náhodou proč tolik lidí kolem nás je na antidepresivech.

Celý článek...
 
Nordická chůze v Krkonoších ve vzpomínkách a na fotkách Tisk Email
Úvod
Napsal uživatel Administrator   
Neděle, 13 Září 2009 20:54

Někteří účastníci "víkendu /týdne/ s nordickou chůzí v Krkonoších" se rozdělili s ostatními o zážitky a poslali i své fotky.

Celý článek...
 
Na září připravujeme. Tisk Email
Úvod
Napsal uživatel MUDr. Jitka Mašková - Švejdová   
Středa, 19 Srpen 2009 11:54

Pokračování seriálů: Zdravá záda školáka a seriálů MUDr. Věry Kleplové: Nejen záda a Cvičí celá rodina. Cestou do školy se bude nejspíše zabývat i fejeton Zuzanky Lindové. Paní Míšu Čermákovou, autorku dvou oblíbených seriálů: ZZ na zahradě a Sporty pro dva – člověk a zvíře, poznáme blíže, protože nám přislíbila rozhovor. Sportem měsíce bude břišní tanec. Cestovat bychom tentokrát měli po stopách 1. světové války. A novým bude i další seriál – 8 kousků brokátu – cvičení z Číny.
 

 

 

 

 
Horoskopy 2009 Tisk Email
Úvod
Sobota, 10 Leden 2009 14:46

Berany čekají velké cíle, býci budou plni energie, pro blížence bude rok ve znamení vzduchu, raci budou pracovat na své kondici, pro lvi bude důležitá opatrnost, pannám doporučujeme cyklistiku, váhy budou mít úspěch v roli rozhodčího, štíři se mohou těšit na vodní aktivity, střelcům doporučujeme zkusit snowboarding, kozorozi budou spokojeni na horách, pro vodnáře je vhodný sport aquabelly a ryby si budou uživat vodní lyžování či rybaření.

Celý článek...
 
Září a časopis o pohybu. Tisk Email
Úvod
Napsal uživatel MUDr. Jitka Mašková - Švejdová   
Středa, 19 Srpen 2009 12:50

Září patří k mým oblíbeným měsícům, a to asi proto, že je to měsíc voňavý. Příroda krásně intenzivně voní zralým ovocem a suchým senem a doma to často vonělo švestkovými knedlíky.  A pro ty knedlíky jsem ráda, že jsem se narodila v Čechách.

Celý článek...
 
Soutěž roku 2009 Tisk Email
Úvod
Napsal uživatel MUDr. Jitka Mašková - Švejdová   
Sobota, 10 Leden 2009 15:22

Dračici zčervenaly oči, naježila hřeben stopu vysokých hřbetních šupin a z obrovité tlamy vyjel rozeklaný jazyk. Darion už na nic nečekal. Prosmekl se pod keřem a zmizel v trnitém houští. Z bezpečné vzdálenosti sledoval, jak dračice popadla do mohutných čelistí kozu a stiskem ji téměř rozpůlila. Ostatní zvířata se otočila zády k palouku a upalovala domů co jim nohy stačily.  Tato ukázka je z knihy Zpěv draků autorů Michaela Čermáková a Tomáš Smejkal, vyšlo v r. 2007 v nakladatelství Vašut.

Celý článek...
 
Srpen a časopis o pohybu. Tisk Email
Úvod
Napsal uživatel MUDr. Jitka Mašková - Švejdová   
Pondělí, 27 Červenec 2009 09:23

Jsou to dva dny, kdy mi náš pes Monty opět připomněl vztah psychiky a pohybu a bolesti. Přijdu domů a za dveřmi naříkal pes, nemohl ani se pořádně postavit, nechutnalo mu, takže nešel ani zvednout pomocí piškotku, dokonce ani na zázračné slovo pro psí uši – piškotek nereagoval. Protože již našeho chlapečka znám /již jsme platili přes tisícovku za rtg a vyšetření a pak se objevila v ordinaci fenka a Montík byl zdráv/, začala jsem vyšetřovat sama.

Celý článek...
 
« ZačátekPředchozí11121314DalšíKonec »

Strana 12 z 14