E-magazín o pohybu, zdravém vývoji, ergonomii, sportu a cestování.

Úvod
Rozhovor s lékařem léčebné rehabilitace a fyziatrie - MUDr. Jurajem Repkou Tisk Email
Úvod
Napsal uživatel MUDr. Jitka Mašková - Švejdová   
Pondělí, 15 Září 2014 12:34

Od prosince 2013 v "Ordinaci léčebné rehabilitace" na adrese Hviezdoslavova 520 v Praze 4, kde jsem dříve ordinovala, pracuje lékař MUDr. Juraj Repka. Pana doktora si vážím pro jeho schopnost dobré diagnozy a kvalitní léčby, chválí ho i jeho pacienti. A tak za náš e-časopis Cesta si mu dovoluji položit několik otázek.

 

•  Co Vás přivedlo ke studiu medicíny a byla Vaše cesta k léčbě pohybového ústrojí přímá?

•  Na střední škole byly moje oblíbené předměty fyzika a chemie. Pak přišlo na rozhodování o volbě vysoké školy a můj strejda, který byl lékař, mne motivoval a bylo rozhodnuto.

Celý článek...
 
Ordinace Léčebné rehabilitace - nové pracoviště ve Smržovce Tisk Email
Úvod
Napsal uživatel Administrator   
Středa, 17 Září 2014 11:40

MUDr. Jitka Mašková Švejdová, lékařka rehabilitační a fyzikální medicíny, ordinuje od 1. září 2014 v nové Ordinaci léčebné rehabilitace na Smržovce. Adresa je Hlavní 814, 468 51 Smržovka (mapa). Ordinace se nachází v budově pekařství v prvním mezipatře, kde Vás již budou navigovat cedulky na dveřích. 

Více informací o nové ordinaci se dozvíte zde.

 
Houbová kulajda Tisk Email
Úvod
Napsal uživatel Michaela Čermáková   
Pátek, 07 Listopad 2014 15:05

Nebo také kudlánky, jak říkala naše bábi, je houbová polévka, na které se pozná, s jak velikou láskou je vařená. Existuje spousta receptů na tu zaručeně pravou kulajdu, ale tenhle…ten je hodně vymazlený.

alt

Celý článek...
 
Učím se s ní žít Tisk Email
Úvod
Napsal uživatel MUDr. Jitka Mašková - Švejdová   
Pondělí, 04 Srpen 2014 18:47

S kým že se učím žít? No přece se svou nemocí. Chronická nemoc se většinou vplíží nečekaně, když je člověk nejvíce rozběhnutý, má nejvíce plánů a je „jeho“ svět.
Nemoc se tedy vplíží a drží se člověka někdy pevně a někdy méně pevně, někdy je léčitelná či dokonce vyléčitelná, někdy nastane patová situace a někdy nemoc pomalu či rychle vítězí.

Celý článek...
 
Česká nemocnice v rovníkové Africe Tisk Email
Úvod
Napsal uživatel Administrator   
Úterý, 25 Únor 2014 17:41

Česká nemocnice v rovníkové Africe – rozhovor s ředitelem nemocnice Lukášem Laubem, který poskytla e-magazínu cesta Arcidiecézní charita Praha

Českou nemocnici sv. Karla Lwangy založila v Ugandě Arcidiecézní charita Praha v roce 2007. Zpřístupnila tak zdravotní péči chudým lidem z vesnických oblastí v kraji Buikwe včetně komunit z ostrovů Viktoriina jezera. Ročně nemocnice ošetří více než 25 tisíc pacientů. To vše je možné díky podpoře dárců z České republiky, kteří nově nemocnici podporují v programu Sponzorství nemocničního lůžka. Nedávno se z Ugandy vrátil Lukáš Laube, který zde působil jako ředitel nemocnice. Jaké jsou jeho zkušenosti?

Celý článek...
 
Jsme na Facebooku Tisk Email
Úvod
Napsal uživatel Administrator   
Pondělí, 06 Říjen 2014 14:15

Aktuální informace o Ergonomservisu a Ordinaci léčebné rehabilitace ve Smržovce se dozvíte na naší facebookové stránce:

alt

 
Sněžka už neměří 1602 m Tisk Email
Úvod
Napsal uživatel Administrator   
Středa, 26 Únor 2014 17:12

Dne 11. 2. 2014 se ve večerních zprávách TV Nova a ČRo Radiožurnálu a 12. 2. 2014 pak v Mladé frontě DNES, Právu, Krkonošském deníku a hradec.iDNES.cz objevila zpráva o správné výšce Sněžky 1603,30 m a Zeměměřický úřad byl vyzván k zaujetí odborného stanoviska. Toto stanovisko však nebylo možné vydat bez odborné analýzy výškových poměrů na Sněžce.

Celý článek...
 
Slavime Světový den mokřadů Tisk Email
Úvod
Napsal uživatel Administrator   
Úterý, 04 Únor 2014 10:37

Pozvánka od Mgr. Radka Drahného, tiskového mluvčího, vedoucího oddělení styku s veřejností Správy KRNAP: 

Světový den mokřadů, který připadá na 2. února, slavíme i v Krkonoších, kde jsou mokřady a rašeliniště jedinečnou ukázkou severské přírody ve střední Evropě. Úpské a Pančavské rašeliniště jsou dokonce natolik přírodovědecky unikátní, že byla zařazena v roce 1993 v rámci Ramsarské konvence na světový seznam nejvýznamnějších mokřadů světa. Navíc jako mokřad přeshraniční, česko-polský, který pod oficiálním názvem Subalpínská rašeliniště Krkonoš zaujímá plochu 537 ha.

Celý článek...
 
« ZačátekPředchozí12345678910DalšíKonec »

Strana 2 z 14