E-magazín o pohybu, zdravém vývoji, ergonomii, sportu a cestování.

Úvod
Motto : Zkušenost je rozdíl mezi vím a znám. - Pavla Picková Tisk Email
Úvod
Napsal uživatel Administrator   
Čtvrtek, 18 Srpen 2011 21:42

podtitul: Cesta z Prahy na venkov     
Člověku je nabídnuto široké pole vědění, ze kterého nyní v praxi zkouším část, související s půdou a pěstováním života rostlinného, živočišného a lidského. Ráda bych se s vámi podělila o své poznatky a požádala o rady, mám tel.777672181, nebo meil Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript .

Celý článek...
 
HORSKÉ ROSTLINY PO CELÝ ROK Tisk Email
Úvod
Napsal uživatel Zlatka Popelková   
Čtvrtek, 18 Srpen 2011 21:07

Když jsem psala asi před měsícem článek o horských rostlinách, netušila jsem, že mě naše "paní šéfredaktorka" postrčí k myšlence na celý seriál. Jak jsem již psala minule, nejsem profesionální fotograf a ani botanik. Ale dala jsem se chytit a tak začínám s volným seriálem kde budu představovat horské rostliny, které se mi podaří zachytit fotoaparátem a zdárně „identifikovat“. Řadu jich znám, názvy si ověřuji v atlasu, ale jako laik se mohu někdy splést – v tom případě mi promiňte. V každém pokračování vám představím dvě rostliny. Doufám, že se s nimi rádi seznámíte.     ZP

Celý článek...
 
Letní pozdrav Tisk Email
Úvod
Napsal uživatel Michaela Čermáková   
Středa, 17 Srpen 2011 12:30

Krásný letní pozdrav čtenářům našeho časopisu posílá paní Michaela Čermáková, autorka seriálů: Pohyb zvířat, Zdravá záda na zahradě, Sport se zvířaty a aktuálního seriálu PES NA ZKOUŠKU.

Celý článek...
 
Hůlkování z JM k Hostivařskému hradišti do Petrovic dne 20.6.2011 Tisk Email
Úvod
Napsal uživatel Helena Pecková   
Úterý, 16 Srpen 2011 20:54

Je třetí pondělí v měsíci a my jsme se tentokrát vydaly nejprve k Hostivařské přehradě, abychom zkontrolovaly, zda se tam pracuje na jejím vyčištění. Přehrada byla vybudována v r. 1962, do provozu pak uvedena v r. 1964. Její hloubka byla 12 m, sloužila proti povodním a k rekreaci. V současnosti bylo třeba přehradu vyčistit a tak byla voda vypuštěna. Dlouho se nedělo nic, ale nyní se skutečně  pracovalo. Bylo tam 7 bagrů, většina z nich byla zapojena do práce, ač bylo kolem 18. hod. Vypadalo to tam, jako měsíční krajina, jen tady byl proužek vody Botiče. Na začátku roku, kdy jsem na přehradě byla, byly vidět pozůstatky Mochova mlýna, který byl při stavbě zatopen. Také se dala tušit cesta, která byla kdysi lemovaná stromy, nyní tam zbyly pařezy, které rovněž byly zatopeny.

Celý článek...
 
Píše se rok 2011 - Anna Johana Nyklová - Úryvek z připravované knihy SNĚNÍ BABKY ŤAPKY Tisk Email
Úvod
Napsal uživatel Administrator   
Středa, 20 Červenec 2011 20:47

//Nevím, jest-li náhody jsou nebo nejsou, a tedy jest-li byla šťastná náhoda anebo řízení osudu, že jsme s manželem navštívili paní Annu Johanu Nyklovou při jejím pobytu v Harrachově u naší kamarádky Simony Dolejší v den jejích osmdesátých narozenin. Nevím, co mě "ponouklo" donést jednohubky a paní Nyklová u zahradního stolku rozlévala velmi dobrou whisky. Odpolední improvizovaná oslava byla moc pěkná, snažila jsem se trochou moudra od paní Nyklové nakazit a paní Nyklová nám přečetla tuto svou vzpomínku na letošní zájezd. Autorce děkuji, že se o vyprávění rozdělila se čtenáři našeho e-časopisu a přeji jí zdraví a mnoho pěkných prožitků v dalším jejím životě a nám ostatním přeji, abychom se mohli dlouho těšit z její moudrosti.//

Celý článek...
 
Ptáme se.... Tisk Email
Úvod
Napsal uživatel Administrator   
Středa, 17 Srpen 2011 12:18

Děkuji za články o výletech Nordickou chůzí kolem Jižního Města a mám dotaz, kdy a jak vznikl název Hostivař - budí ve mně hrůzná pomyšlení. Děkuji čtenářka.

Odpověď paní Heleny Peckové: "První zmínka o Hostivaři je v Kosmově kronice už r. 1068.

Celý článek...
 
Cvičení ve školním roce 2011-2012 Tisk Email
Úvod
Napsal uživatel Mgr. Anna Steinerová   
Úterý, 16 Srpen 2011 19:44

Ahoj, posílám info o cvičení a na konci srpna dodám letáčky do ordinace. Budeme cvičit jen úterky a čtvrtky (klasika), začínáme 13.9.2011:

Celý článek...
 
NA HORY S ATLASEM ROSTLIN Tisk Email
Úvod
Napsal uživatel Zlatka Popelková   
Pondělí, 13 Červen 2011 09:05

Všude se dočteme, jak se máme vybavit na hory – co se týče oblečení, stravy atd..  Ale málokdy nám autoři doporučí vzít si s sebou do batohu atlas horských rostlin. Já radím, pokud máte ještě místečko pro malou zátěž, jen to zkuste. Každá horská kytička je hrdinka, neboť se musí vyrovnat s krátkou vegetační dobou, chladem v noci, prudkým sluncem ve dne i větrem.Ty rostoucí v nejvyšších partiích jsou vesměs nízké, jejich drobné květy září mezi šedí kamenů a i v létě občas zapadnou sněhem – to pak vzniknou zajímavé fotografie.

Celý článek...
 
« ZačátekPředchozí12345678910DalšíKonec »

Strana 6 z 14