E-magazín o pohybu, zdravém vývoji, ergonomii, sportu a cestování.

Úvod
PF 2014 Tisk Email
Úvod
Napsal uživatel Zuzana Lindová   
Úterý, 10 Prosinec 2013 10:03

"Áááách jo!", ozývá se nešťastný povzdech z pokojíku mojí dcery.

"Nekňourej, víš, že do školy chodíš proto, abys byla chytrá. Škola je důležitá!" volám na Anežku z kuchyně, zatímco jí připravuji svačinu.

Slyším pleskání bosých nožek o liňák, jak se ke mně blíží z pokojíčku rázným krokem. "Ale já nejsem naštvaná, protože musím do školy!" vysvětluje mi s rukama založenýma v bok. "Já jsem naštvaná, protože si Ježíšek ještě neodnes můj dopis! A to už je dneska třetího! Pozejtří bude chodit Mekuláš!"

Ajo! Vždyť já jsem zapomněla vzít z okna dopis pro ježíška. Anežka ho letos napsala dost brzy. Sice jsem ji upozorňovala, že Ježíšek ještě dopisy nesbírá, protože je do Vánoc ještě čas, ale jak ten dopis ležel dlouho za oknem, přestala jsem ho registrovat a zapomněla na něj. Rychle hledám nějakou adekvátní výmluvu a raději posílám Anežku do koupelny, aby si umyla zuby.

Hned ten večer jsem se vydala na misi. Když Anežka usnula, otevřela jsem potichu dveře a kradu se to k oknu. Jenže v tom se z postele ozvalo: "Mami, co tady děláš?"

 "No, já... Nesu Láďovi mrkev!" vzpomínám na našeho králíka a otáčím se směrem k Láďově kleci, která je právě na opačné straně pokojíku, než okno s dopisem. Dělám, že dávám králíkovi mrkev, a doufám, že to Áňa nebude moc zkoumat.

"Proč nespíš?" ptám se dcerky.

"No čekám na Ježíška, ne?! Už přece musí přijít pro ten dopis!"

Celý článek...
 
Pozvánka na šelmy Tisk Email
Úvod
Napsal uživatel Administrator   
Úterý, 10 Prosinec 2013 22:18
 
 

Krkonošské muzeum ve Vrchlabí – Čtyři historické domky pořádá výstavu Soužití s velkými šelmami a to v období od října 2013 do 12.1.2014. Jako doprovodný program k této výstavě se koná zajímavá přednáška o obyvatelích našich vod - vydře říční a norku americkém. Přijďte si poslechnout zajímavé povídání a dovědět se něco o přírodě a jejích obyvatelích. Přednáška se koná ve čtvrtek 12.12.2013 v jednom z historických domků na Náměstí Míru ve Vrchlabí, v místnosti Pod Kočkou.

Celý článek...
 
Reportáž o výpravě do Skandinávie Tisk Email
Úvod
Napsal uživatel Zuzana Lindová   
Pondělí, 07 Říjen 2013 22:23

Milí čtenáři, připravili jsme si pro Vás několikadílnou reportáž o cestě do Skandinávie, kterou podnikli naši redaktoři. Nechte se inspirovat k novým výpravám a vydejte se s námi! V sekci Cestování se dočtete více.

 
MANUÁLNÍ LYMFODRENÁŽ Tisk Email
Úvod
Napsal uživatel Administrator   
Pátek, 30 Březen 2012 08:44

!!! technika manuální lymfodrenáže dostupná na Jižním Městě na pracovišti Rehabilitace Evy Richterové!!!

Celý článek...
 
Dopis z dnešního rána od paní Marie Kurovské ze Zdislavic Tisk Email
Úvod
Napsal uživatel Administrator   
Neděle, 12 Únor 2012 10:08

Dobré ráno, popíšu Ti včerejší můj zážitek. Včera sedím u pc a najednou v 20.15hod. vidím v obýváku vodu....a začlo to!! pětihodinový boj s vodou!!

a tekla a tekla a stříkala z prasklých baterií a potrubí.

Celý článek...
 
Pomoc Filipínám Tisk Email
Úvod
Napsal uživatel Administrator   
Pátek, 15 Listopad 2013 13:28

Vážení čtenáři,

dovolte mi, abych Vás touto cestou oslovila a poprosila o příspěvek na pomoc zdravotně postiženým obětem filipínského neštěstí.

Celý článek...
 
Horské rostliny - HOŘEC JARNÍ a HOŘEC (HOŘEČEK) BRVITÝ Tisk Email
Úvod
Napsal uživatel Zlatka Popelková   
Neděle, 04 Březen 2012 16:51

 HOŘEC JARNÍ – Gentiana verna   Rostlinka je to malá, ale už z dálky na sebe upozorňuje jasně modrými kvítky. Roste na níz-
kostébelných loukách, výše na drobné suti a ve skalních štěrbinách, a to od dubna do července. Daří se jí na minerálně bohatých půdách, často i vápenitém podkladě.

Celý článek...
 
Jak jsme přežili zimu - povídka Tisk Email
Úvod
Napsal uživatel Luboš Mašek   
Sobota, 11 Únor 2012 22:02

Letošního roku dvatisícedvanáctého se zima obzvlášť vyvedla. Byla doslova Ladovská. Nejdříve u nás v Jizerkách napadl metr sněhu a potom začalo vanout ze Sibiře. Byl konec ledna a naše maminka zakoupila v akci „last minut“ zlevněný zájezd do Egypta, naplnila ledničku předvařenými jídly na čtrnáct dní  a s kamarádkou odletěla za teplem. Tatínek zatím přikládal pod kotel, do ledničky si chodil na jídlo a do sklepa na víno, ze kterého vyráběl svařák.

Celý článek...
 
« ZačátekPředchozí12345678910DalšíKonec »

Strana 3 z 14