E-magazín o pohybu, zdravém vývoji, ergonomii, sportu a cestování.

Úvod
Na květen připravujeme. Tisk Email
Úvod
Napsal uživatel Administrator   
Čtvrtek, 30 Duben 2009 16:20

Sportem měsíce by měl být běh. Míša překvapila v seriálu společné sporty člověka a zvířete nádhernou sportovní disciplinou tanec se psem. Zuzanka bude hledat sport pro tatínka. O Zlatce prozradím, že mimo psaní se již připravuje na víkend a týden s Nordickou chůzí v Krkonoších, kam i zveme naše čtenáře, viz článek Nordická chůze v Krkonoších v oddíle Sport. Luboš opožděně nám pomůže připravit kolo na sezonu. Oba seriály Věry -  Nejen záda a Cvičí celá rodina si již našly mnoho čtenářů, a tak nezklamou ani v květnu. 

Celý článek...
 
Duben a časopis o pohybu Tisk Email
Úvod
Napsal uživatel MUDr. Jitka Mašková - Švejdová   
Neděle, 29 Březen 2009 21:10

Pohyb je cesta dopředu a taky vývoj. A asi nejpomalejší pohyb se děje v tradičních pohledech na svět. Ve Spojených Arabských Emirátech v r. 1996 studovalo na vysoké škole 11 125 žen a pouze 2 979 mužů. I v této zemi ve zdravotnictví pracuje celkem 81% žen a o studium mediciny se podle min. zdravotnictví uchází až desetkrát víc žen než mužů. Přesto v této zemi je manžel rozvedený po té co odešle své ženě 3 SMS s oznámením, že od ní odchází a žena v opačném případě musí dokazovat, že jí fyzicky napadá tak, že měla zlomené kosti. Fyzicky jí totiž manžel "vychovávat" může. 

Celý článek...
 
Na duben připravujeme Tisk Email
Úvod
Napsal uživatel MUDr. Jitka Mašková - Švejdová   
Neděle, 22 Březen 2009 09:37

V dubnu se podíváme s Anničkou již do 3. země Jižní Ameriky do Argentiny. Sportem měsíce bude cyklistika. Luboš nám pomůže připravit jízdní kolo na novou sezonu. Zlatka nám poradí jak se na kole projet po Krkonoších. Jitka by měla poradit, jak se vyhnout bolestem na hrudníku, které často kolaře vyděsí pro podobnost s infarktem. Budou pokračovat i naše seriály, Míša nás v dubnu již jistě zavede na zahradu a poradí jak si zachovat zdravá záda. Věra poradí jak cvičit v rodině, no a Zuzanka pro naše dítě bude hledat vhodný sport. Novinkou by měly být recenze knih o sportu vydávaných nakladatelstvím Grada.

 
Na březen připravujeme: Tisk Email
Úvod
Napsal uživatel MUDr. Jitka Mašková - Švejdová   
Sobota, 28 Únor 2009 17:58

Základním tématem března je Nordická chůze. Dále se dozvíme, jak se lyžuje na sjezdovkách v Passo Tonale a v oblasti Madesima, zamyslíme se nad sháněním židlí pro školáky, připravíme se teoreticky na práci na zahradě v březnu, budeme sledovat první krůčky Anežky – dcerky Zuzanky Lindové. Novým bude v březnu seriál Cvičí celá rodina, kterou připravuje MUDr. Věra Kleplová a s Mgr. Annou Frančeovou se tentokrát podíváme do Argentiny.

 

 

 
Leden a časopis o pohybu Tisk Email
Úvod
Napsal uživatel MUDr. Jitka Mašková - Švejdová   
Sobota, 10 Leden 2009 15:40

V dětství jsem patřila mezi děti nešikovné a k tomu navíc jsem a tedy i byla jsem dyslektička. Ano, teď je dyslektik kdekdo, ale já byla dyslektickým dítětem v době, kdy se tato diagnosa ještě nenosila. A tak se sousedky divily a dávaly najevo „své znepokojení“, že znám jedinou souhlásku – j. A tak bych ve svých třech letech název tohoto zamyšlení vyjádřila asi takto: „jejen a jajojij o jojyju“.

Celý článek...
 
Březen a časopis o pohybu Tisk Email
Úvod
Napsal uživatel MUDr. Jitka Mašková - Švejdová   
Sobota, 28 Únor 2009 18:08

Chalupy na horách mají dlouhou historii, tu naši chaloupku jsme objevili zakreslenou na mapě Smržovky z r. 1839. A tak se při jejich stavbách nemyslelo na auta, a na klouzání v zimě. K té naší je cesta do kopečku, do zatáčky, vyjíždí se v létě na „jedničku“ a v zimě se může jenom sjíždět, protože se promění v solidní sáňkařskou dráhu. A tak, když odjíždíme z chalupy, já jdu do závěje v zatáčce zastavovat chodce, v tu chvíli již na mě z auta vidět není a posléze manžel nejprve zatroubí a pak pomalu začne se snažit sjet co nejpomaleji. Zimní gumy a ABS řeší sjíždění jen částečně. 

Celý článek...
 
Únor a časopis o pohybu Tisk Email
Úvod
Napsal uživatel MUDr. Jitka Mašková - Švejdová   
Pondělí, 16 Únor 2009 19:24

Příklady táhnou, ale chybí, aspoň ty kladné příklady. Rehabilitační lékařství, které je mým povoláním, je obor, který umí hodně pacientům pomoci. Ale je v tom háček – nutná je spolupráce pacienta.

Celý článek...
 
« ZačátekPředchozí11121314DalšíKonec »

Strana 14 z 14