E-magazín o pohybu, zdravém vývoji, ergonomii, sportu a cestování.

Pohyb

Pohyb je označení pro změnu v čase. Většinou pod pohybem rozumíme změnu polohy, vzhledem k někomu či něčemu. Pohyb je základním projevem existence hmoty. Tak toto jsou hesla z encyklopedie.

Živý pohyb je zcela jiná kategorie. K živému pohybu patří přívlastky krásný vznosný, okouzlující. Ano, můžeme se postavit proti přírodě a pohybovat se zhrouceně, sklesle. Je to na nás. Poohlídněme se v přírodě – kolik krásy je v našlapování kočky, v běhu srnky nebo v letu ptáka.



Na cestě autem Tisk Email
Pohyb
Napsal uživatel Zuzana Lindová   
Pondělí, 11 Leden 2010 21:19

Miluji výlety autem. Výlety jsou zábavné, ať už se konají jakýmkoli dopravním prostředkem, ale auto skýtá určité pohodlí. Člověk si zastaví, aby si udělal pauzu, kdy chce, pustí si na plné pecky oblíbenou hudbu, frčí a je svým pánem! Pamatuji si na příjemný pocit únavy, když jsme se s mamkou vracely večer domů našim starým rozrachoceným trabantem. Cítím, jak se mi zavírají oči a ve vyhřátém autě mě ukolébává kodrcání přes nerovnosti a výmoly. A jak se mi z auta nechce, když dorazíme a máme z toho teploučkého útulného místa vystoupit do studeného temného zimního večera.

Celý článek...
 
Zvířata v pohybu – 1 Tisk Email
Pohyb
Napsal uživatel Michaela Čermáková   
Neděle, 10 Leden 2010 19:20

Pohyb je výsadou života. Hýbe se všechno co dýchá, dokonce i kytičky – že nevěříte? Tak se podívejte na pole slunečnic, nejlépe ráno, v poledne a večer. Říká se tomu heliotropizmus (otáčení se za sluncem) a umí to naprosto všechny.

Celý článek...
 
Cesta jednotky rychlého nasazení za zábavou Tisk Email
Pohyb
Napsal uživatel Zuzana Lindová   
Neděle, 29 Listopad 2009 22:17

„Nevyrazíme si dneska večer někam?“ zeptá se mě jen tak mimoděk kamarádka.
„Domluvím se s Liborem , zkusím si zajistit hlídání a dám ti vědět, komu ještě řeknem?“ přemýšlím nahlas.
„No určitě půjde Radka, dáme vědět Léně a zavoláme Lucce.“ Vyjmenovává Hela naší obvyklou sestavu.
„Hance zavolám!“ napadne mě ještě a už se začínám těšit, jak si užijem páteční večer. Takhle většinou začíná cesta naší jednotky rychlého nasazení za zábavou.

Celý článek...
 
„Maminko, kup mi pejska!“ Tisk Email
Pohyb
Napsal uživatel Zuzana Lindová   
Neděle, 04 Říjen 2009 21:21

Každý rodič zná smutný psí pohled, jaký umí udělat nejen štěně, které jím chce obměkčit páníčkovo srdce, ale také malé dítě, které jím chce obměkčit rodičovo srdce. Takový psí pohled vrhá dítě nejčastěji v situaci, kdy si chce něco vyžehlit, například, když jej ráno spěcháte odvést do školky, už stojíte mezi dveřmi s připravenou bundou a popoháníte jej, aby do sebe koplo ten poslední hlt kakaa a vaše dítko si ho kopne na bílé tričko. Tento záludný prostředek manipulace s rodiči, kteří nejsou ve svých zásadách až tak pevni a nechají se tímto ovlivnit, se stává v rukou vynalézavého dítěte účinnou zbraní.

Celý článek...
 
Čtyři kuriozity léta Tisk Email
Pohyb
Napsal uživatel MUDr. Jitka Mašková - Švejdová   
Pátek, 11 Září 2009 07:56

Zažili jste v létě nějakou kuriozní příhodu??? Jako je smích solí života, tak kuriozity jsou jeho kořením. Rádi uveřejníme zde na této stránce i Vaše kuriozní zážitky.

Celý článek...
 
Co čas mému autu dal a vzal aneb co mi do života přineslo mé auto Tisk Email
Pohyb
Napsal uživatel Zuzana Lindová   
Středa, 04 Listopad 2009 16:00

Také jste někdy měli pocit, že váš automobil má duši? Že je to žijící organismus se svými vrtochy a náladami? Mě o této skutečnosti můj vůz za ta léta, která jsme spolu v dobrém i ve zlém strávili, naprosto přesvědčil. Nyní nastal čas, kdy jsme se s partnerem rozhodli, že se s naší dobrou přítelkyní rozloučíme a pošleme ji na věčný odpočinek. A proto mi, milí čtenáři, dovolte, uctít tímto článkem památku naší drahé rozmarné, ale nakonec přesto vždy spolehlivé Laděny.

Celý článek...
 
První cesta do škol(k)y Tisk Email
Pohyb
Napsal uživatel Zuzana Lindová   
Pátek, 11 Září 2009 15:35

Kdo by si nepamatoval svoji první cestu do školy? To šimrání v břiše samou nervozitou a nedočkavostí, to očekávání něčeho nového a pěkného, neboť čistá šestiletá dušička ještě netuší, jaké nástrahy a úskalí na ni ve škole jednou budou číhat. Když si vzpomenu na úmorné šprtání letopočtů do dvou do rána na písemku z dějepisu.... Brrrr, jsem ráda, že to mám za sebou.

Celý článek...
 
Tip na prázdniny s dětmi - kempování Tisk Email
Pohyb
Napsal uživatel Zuzana Lindová   
Úterý, 11 Srpen 2009 19:39

S kamarádkami jsme se rozhodly, že si vyrazíme na pěkný víkendový kempink s dětmi. Naše děti jsou přibližně stejného věku, kolem dvou let, a tak jsme si byly jisté, že se spolu přes víkend krásně zabaví. Malovaly jsme si, jak budou zkoumat nové prostředí a že jim vnímání nových vjemů nedá prostor ke zlobení, kňourání, vztekání a podobným dětským rozmarům, ze kterých jsme my dospělí nervózní. Ale malovaly jsme si to příliš růžově...

Celý článek...
 
« ZačátekPředchozí123456789DalšíKonec »

Strana 7 z 9