E-magazín o pohybu, zdravém vývoji, ergonomii, sportu a cestování.

Jak se dokonale protáhnout? Tisk Email
Recenze
Napsal uživatel Zlatka Popelková   
Pátek, 15 Květen 2009 16:39

Jak se dokonale protáhnoutAutorky: Gunda Slomka a Petra Regelin
Vydala: Grada Publishing,a. s.
Přeloženo z německého originálu „Stretching – aber richtig!“

Již při prvním otevření knihy poznáte,jak dobře autorky promyslely uspořádání jednotlivých témat a kapitol. Témata jsou odlišena barevně a informace formou otázek a odpovědí. Autorky jsou odbornicemi ve svém oboru a dokonale zde vysvětlují protahování z hlediska stavby těla a svalů ve vztahu k pohybu. To je důležité pro čtenáře, který chce nejen přijmout doporučené rady a cvičení, ale i pochopit PROČ je provádět.

Jak se dokonale protáhnoutDozvíte se zde vše, co vás o strečinku může zajímat a dostanete zde i návody, jak postupovat s protažením u jednotlivých druhů sportu. Kniha obsahuje též zásobník 64 strečinkových cviků s dokonalým popisem a přehlednými fotografiemi. Kromě toho radí, jak se protáhnout v běžném životě: ráno po probuzení, v kanceláři, ve volných chvílích, při delší jízdě autem. Seznamuje s cviky pro načerpání nové energie i jak se protahovat, když nás bolí záda či unavené svaly.

Knihu jsem si ráda přečetla a načerpala z ní nejnovější informace o strečinku. Určitě v knihovničce ležet nezůstane – budu jejich rad často využívat. A to doporučuji každému, kdo chce zůstat co nejdéle „ve formě“.