E-magazín o pohybu, zdravém vývoji, ergonomii, sportu a cestování.

Předškoláci v pohybu 2 - cvičíme jako zajíc, žába a had Tisk Email
Recenze
Napsal uživatel Zlatka Popelková   
Pátek, 24 Duben 2009 17:19

Předškoláci v pohybuAutorky: Hana Volfová,Ilona Kolovská
Vydala: Grada Publishing,a.s.

Kniha volně navazuje na první díl publikace „Předškoláci v pohybu – cvičíme jako myška,kočka a zajíc“. Je zaměřena na všestrannou pohybovou průpravu předškolních dětí i dětí mladšího školního věku. Protože pro malé děti je nutná pro každou - i pohybovou – činnost motivace,využívají autorky schopností zvířátek k veselému cvičení.


Předškoláci v pohybuÚvodem seznamují s pohybovými dovednostmi dětí. Vysvětlují,jak správně zvládnout základní pohyby, k tomu dodávají přehledná praktická doporučení a upozorňují na časté chyby. Následují základní pohybové dovednosti jednotlivých zvířátek, aplikované na cvičení. Další oddíly se již věnují jednotlivým motivovaným celkům. Cvičit se může doma,v tělocvičně i venku. Využití náčiní i nářadí je velmi bohaté.

Jako učitelka mateřské školy, a to právě u předškolních dětí, jsem mohla tuto knihu „ověřit“ v praxi. Mám zkušenosti s novými knihami zahraničních autorů, ale právě v této knize je znát, že autorky vycházejí hlavně z tradice naší tělesné výchovy.

Návody ke cvičení jsou velmi přehledně označeny a srozumitelně popsány. Ilustrace Terezy Korecké a Moniky Wolfové i fotografie Miroslava Šnebergera a z archivu autorek jsou pěkné, přesné a návodné. Je vidět, že obě autorky vycházejí z praxe a vědí, jak zaujmout děti i dospělé.

Kniha je určena pro cvičitele dětí předškolního a mladšího školního věku, učitelky mateřských škol, instruktory mateřských center a je vhodná i pro rodiče, kteří chtějí vést děti ke zdravému pohybu doma i v přírodě.