E-magazín o pohybu, zdravém vývoji, ergonomii, sportu a cestování.

POSILOVÁNÍ kondiční kruhový trénink - 200 cviků ve 28 programech Tisk Email
Recenze
Napsal uživatel Zlatka Popelková   
Pátek, 04 Prosinec 2009 19:08

Posilování - kondiční kruhový tréninkAutorka: Helena Jarkovská
Vydala: Grada Publishing,a.s.

Autorka spolu s dcerou Markétou již vytvořila tři publikace – Posilování s vlastním tělem 417krát jinak, Posilování s náčiním 306krát jinak a Cvičení na velkém míči. Knihy měly u čtenářů velký úspěch. V této publikaci jsou cviky, vybrané ze tří výše jmenovaných knih. Jsou to komplexní kruhové tréninky pro posilování s vlastní vahou, lehkým náčiním, gumičkami, lehkými i nakládacími činkami a velkým míčem. Přidává i „speciály“ pro posilování určitých skupin svalů.

Posilování - kondiční kruhový tréninkZkušení instruktoři, trenéři či cvičenci si na základě těchto programů mohou vytvářet vlastní nové lekce, tréninky. Kdo se rozhodne pro individuální cvičení, může si vybrat program, který bude vyhovovat právě jeho schopnostem. Cvičit může kdekoliv a kdykoliv. Cviky jsou pestré a vhodné pro zájemce bez rozdílu věku. Hodí se ke cvičení doma i ve skupině.

Mgr. Helena Jarkovská je známou autorkou sportovních programů, seminářů, příruček. Je odbornicí na různé formy aerobního cvičení a propaguje teorii a praxi všeobecné gymnastiky. Lidé, kteří chtějí zdravě žít a udržovat si dobrou kondici, si často nemohou vybrat z různých nejnovějších programů. Právě v této knize autorka předkládá efektivní, dynamické, koordinačně jednoduché cvičení, nenáročné na finance a prostor.

Kniha je sestavena velmi přehledně, od úvodu přes vysvětlení výběru i popisů jednotlivých programů a cviků. Doplňují je opět velmi názorně a vtipně seřazené fotografie. Nechybí ani malý slovník, kde autorka vysvětluje základní pojmy, vztahující se ke cvičení a tréninku.

Tuto publikaci doporučuji každému, kdo si chce udržet zdraví a kondici, ať už si vybere určitý cvičební program jako svůj hlavní cíl, nebo mu poslouží jako posilující trénink k jinému druhu sportu. Přeji Vám, aby Vám chuť do cvičení podle této knihy dlouho vydržela!